ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Това, което не знаем за ХИВ и СПИН

Поява на ХИВ вируса
Учените вярват, че вирус подобен на ХИВ за първи път се появява в някои населения от шимпанзета и маймуни в Африка, където те са били ловувани за храна. Контакта с кръвта на инфектираната маймуна по време на заколването и готвенето е позволило на вируса да премине към хората и да се превърне в ХИВ.
Как ХИВ става СПИН?
ХИВ унищожава клетките CD4 – специфичен вид бели кръвни телца, които играят важна роля при борбата на организма с болести. Имунната система става по-слаба с намаляването на тези клетки. Човек може да живее с ХИВ в продължение на години преди да стане СПИН.
За да бъде човек диагностициран с СПИН, нивата на клетките CD4 трябва да бъдат под 200 или да се получат някои от следните определящи СПИН симптоми:
•    Pneumocystis jiroveci pneumonia
•    Цитомегаловирус
•    Туберколоза
•    Токсоплазмоза
•    Криптиспоридиосис
Допълнителни средства за помощ
Въпреки че е важно да получавате медицинско лечение за ХИВ/СПИН, от съществено значение е и активната грижа като цяло.
•    Яжте здравословна храна. Наблягайте на свежите плодове и зеленчуци, пълнозърнести храни и леки протеини. Здравословните храни подържат организма силен, дават повече енергия и подпомагат имунната система.
•    Избягвайте определени храни. Заболявания предавани с храните могат да бъдат особено сериозни при хора, които са инфектирани с ХИВ. Избягвайте непастьоризирани млечни продукти, сурови яйца и сурови морски храни, като стриди, суши или сашими. Гответе месото докато се препече или докато няма и следа от розов цвят.
•    Имунизирайте се. Това може да предпази от инфекции като пневмония или грип. Уверете се, че ваксините не съдържат жив вирус, което може да бъде опасно за хора с отслабена имунна система.
•    Внимавайте с домашните любимци. Някои животни могат да пренасят паразити, които да причинят инфекции при хора които са ХИВ позитивни. Изпражненията на котките може да причинят Токсоплазмоза, докато влечугите пренасят салмонела.
Алтернативно лечение
Хора, които са инфектирани с ХИВ понякога опитват хранителни добавки, които повдигат имунната система или неутрализират страничните ефектни на лекарствата против ХИВ.
Добавки, които могат да са от помощ
•    Рибено масло. Някои лекарства за ХИВ могат да причинят повишаване на нивата на холестерола. Изследвания показват, че добавка с рибено масло може да помогне за намаляването на това ниво.
•    Сурови протеини. Съществуват някои доказателства, че суровите протеини (сирене, кашкавал и т.н.) могат да помогнат на някои хора с ХИВ да качват килограми. Също така се смята, че суровите протеини намаляват диарията и повишават CD4 клетките.
•    Коензим Q10. Хранителните добавки съдържащи този коензим повишават броя на CD4 клетите, което ще направи имунната система по-силна.
Добавки, които могат да бъдат опасни
•    Жълт кантарион. Чест използван за борба с депресията, жълтия кантарион може намали ефективността на няколко вида анти-ХИВ лекарства с повече от 50%.
•    Добавки с чесън. Въпреки, че чесъна може да помогне за засилване на имунната система, той взаимодейства и с някои лекарства за ХИВ – намалява ефекта им с около 50 %. Яденето на чесън от време на време с храната е безвредно.

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *