БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Църквата: Изкуственото забременяване е богухулство!

Лекарите: Няма по-свято нещо от това да помагаш на мъжа и жената да продължат човешкия род!

Становището на Църквата относно методите на асистираната репродукция и сурогатното майчинство предизвика остри реакции от страна на здравни организации, лекари, родители, които чрез метода ин витро очакват да се сдобият с рожби.
През 1978 г. в света се ражда първото бебе по метода ин витро, направен от д-р Робърт Едуардс и д-р Патрик Стептоу във Великобритания. 10 години по-късно, в началото на 1988 г., се ражда и първото българско ин витро бебе.
Асоциацията за репродуктивно здраве, бременност и грижа за децата „Усмихни се“ категорично се обявява против становището в отворено писмо до БПЦ, която според нея „е призвана да дава опора и да подкрепя вярата у човеците в трудни за тях моменти“.
„За 23 години, откакто се сблъсках със стерилитета, не съм видяла Българската православна църква да се помоли за спокойствие в душите на младите момичета и момчета, губещи бебетата си, или за тези, които не могат да заченат“, заявява в писмо Пенка Георгиева от „Усмихни се“.
„За тези години много пъти видях как младите момичета и момчета се молят за своя рожба. Молят се на Богородица, молят се на Бог. Видях момичета, паднали на колене, уповаващи се във вярата. Видях момчета, скришом бършейки сълзи пред иконите…
Не е ли Църквата тази, която дава опора и утеха в трудни моменти, не е ли Църквата тази, която трябва да даде вярата, силата? Която трябва да подкрепи продължаването на човешкия род, раждането на български деца?“, риторично пита Георгиева.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 2 до “Църквата: Изкуственото забременяване е богухулство!

  1. Ина каза:

    това е лесно да се каже, когато имате деца,и нямате репродуктивни болки!!!!!Каква съм нагла и грешна жена!аз имам дете от сурогатна майка!когато бих на 15 години ми премахнаха матката и тва беше моя единствен шанс,аз търсих клиники и ден и нощ,и намерих BioTexCom в Украйна,а защо в Украйна?Защото в наша закъсняла България това е не законо,не законо да бъда счастлива майка,в клиника видях много счастливи двойки и не ме интересува, че сме грешници,обаче счастливи майки

  2. Иванка Стефанова каза:

    Подкрепям становището на Светия Синод на БПЦ относно ин витрото и сурогатното „майчинство“. Православната Църква е права и има пълното право да казва и да остоява на мнението си,въпреки че неразумните лекари и майки не биха разбрали това. Тези нови „методи “ за „зачеване и създаване“ на човешки живот са едно извращение и груба намеса в тялото на жената. Нелепост и грехота е да се сравнява ин витрото и сурогатното „майчинство“ с непорочното зачатие на Истинския Бог и наш Спасител Иисус Христос от Неговата Пречиста Майка Пресвета Богородица и Дева Мария. Ние хората,които се зачеваме по нормалния начин -зачеваме се в грях,раждаме се в грях,живеем в грях,умираме в грях. зачеват се в грях,раждат се в грях,живеят в грях и умират в грях и децата „заченати“ чрез ин витрото и сурогатното „майчинство“-тези гнусни и противоестествени „начини “ на „зачеване“. Грехота и наглост е тези грешни жени,които се подлагат на инвитро и сурогатство и имат ин витро бебета ,да се сравняват с Пресвета Богородица и Дева Мария.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *