ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Магнитотерапия за диабет

Диабетът има много силен ефект върху тялото, повишава риска от сърдечно-съдови заболявания, увреждане на нервите (невропатия), увреждане на ретината (ретинопатия), лоша циркулация на кръвта и по-бавно излекуване.

Повечето от тези нежелани реакции могат да бъдат много успешно лекувани с прилагането на терапевтични магнити на специфични области. Диабетната невропатия е дълготрайно увреждане на нервните влакна. Това се случва, когато високи нива на кръвната захар са налице в продължение на няколко години. При диабет, обикновено първо се проявява с намалено усещане в стъпалата. Увреждането на нервите засяга всяко стъпало по равно и в крайна сметка се разпростира до по-нагоре по краката. Слабата чувствителност на краката ги прави по-податливи на наранявания. В комбинация с лошата циркулация на кръвта, това може лесно да доведе до рани и инфекции.
Увреждането на нервите може да бъде краткотрайно (остро) или дългосрочно (хронично). Тъй като това усложнение е причинени от лош контрол на кръвната захар, хората, които не полагат достатъчно грижи за контролирането на диабета си имат по-висок риск от развитие на увреждане на нервите.

Диабетната невропатия може да се третира с магнитни стелки за обувки. Това обикновено са гъвкави феритни магнити, които се поставени във вътрешността на много тънки (дебелина 2mm) стелки за обувки. Гаусите на магнитни стелки са много високи, обикновено около 25 000 gauss (2.5 тесла) на крак. Тъй като магнитите покриват цялата област на краката, те създават един много голям магнит, който има способността да създаде широко разпространено магнитно поле, което може да проникне през целия път до коляното, както и силата да прониква дълбоко в тъканите.
Тестове в САЩ, с магнитни стелки на пациенти с диабетна невропатия, разкриват, че 90% от тестваните пациенти получили подобрение в кръвната перфузия (кръвобръщение) и в нервните усещания.

Слабото кръвообръщение, бавното заздравяване и повишения риск от сърдечно-съдови заболявания произтичат от повишени нива на инсулин в организма. Когато са високи нива на кръвната захар (глюкоза) реакцията на органите е да кажат на панкреаса да увеличи производството на инсулин. Тъй като нивото на кръвната захар е по-високо, тогава панкреаса трябва на свой ​​ред да произвежда още повече инсулин, за да се бори с глюкозата в кръвта. В продължение на дълъг период от време задстомашната жлеза започва да отказва и вече не може да произвежда количество инсулин, от което тялото се нуждае за да се противопостави на глюкозата в кръвта. Това води до диабет тип 2.
Когато тялото произвежда много високи нива на инсулин в организма той има отрицателно въздействие върху органите и метаболизма. Инсулинът забавя метаболизма, което го прави по-трудно разграждането и преработката на мазнини в енергия. В резултат на това в тъканите се съхраняват излишните мазнини. През един период от няколко години това създава висок индекс на телесна мазнина. Друг вреден ефект на инсулина в кръвта е, че той насърчава лошите мазнини и лошия холестерол, да се прикрепят по стените на артериите (особено на коронарните артерии). Хората с диабет имат висок риск от развитие на сърдечно-съдови заболявания, високо кръвно налягане и лоша циркулация на кръвта, поради високите нива на инсулин (дори диабетиците с тип 1, които имат високи нива на инсулин от инжектирането с такъв, за да контролират нивото на кръвната захар).

Възможно е да се намалят вредите от диабета, натрупани с години, като се пие магнетизирана вода. Накратко, когато се пие вода, която е магнетизирана, магнитното поле много бързо се транспортира около цялото тяло. Размера на молекулата на водата се увеличава и минералите се абсорбират по-лесно. Токсините се изтеглят от тъканите и се изкарват от организма чрез бъбреците. След като водата е магнетизиран тя става алкална, а това намалява киселинността в организма. Нивото на хормоните също може  да бъдат повляно от промените във водата, които се случват по време на намагнитизирането. За диабетиците това означава, че нивата на кръвната захар са стабилизирани и не се изисква толкова много инсулин, за да ги регулира, както и намаляване на нивата на холестерола в кръвта, което от своя страна ще намали натрупването на плака по стените на артериите.

Ежедневното пиенето на магнетизирани вода ще започне да обръща вредното въздействие на дългогодишните високи нива на инсулин. Без високите нива на инсулин в кръвта, циркулацията и перфузията (оксигенация на тъканите) ще се подобрят, също както и способността на организма да се лекува и заздравява. След като нивата на холестерола намалеят и риска от сърдечни заболявания ще бъде по-малък. Магнетизираната вода трябва да се използва на постоянно за да действат като превантивна мярка, както и за лечение на настоящите симптоми.

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *