Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Сърдечният удар се дължи на увеличената консумация на храни с високо съдържание на мазнини

Сърдечният удар е тогава, когато притокът на кръв към сърцето е внезапно блокиран най-често от кръвен съсирек. Липсата на приток на кръв към сърцето може сериозно да увреди сърдечните мускули. Ако не се лекува мускулите ще започнат да умират. Медицинското наименование на сърдечния удар е миокарден инфаркт. Симптомите на миокардния инфаркт са: Болка в гърдите, шията, ръцете и гърба, недостиг на въздух, преобладаващо чувство на тревожност.

Повечето сърдечни пристъпи се случват при хора с коронарна болест на сърцето, а тя се причинява от атеросклероза. Атеросклерозата е състояние при което се стесняват артериите и се натрупва холестерол. Двете артерии, които снабдяват сърцето с кръв се наричат коронарни артерии. За хора със стеснени и втвърдени коронарни артерии се казва, че са с коронарна болест на сърцето. Рисковите фактори за появата на коронарна болест на сърцето са: тютюнопушене, употребата на храни с високо съдържание на мазнини, хора с диабет и наднормено тегло.

Инфарктите са много чести и са една от водещите причини за смърт в Англия. Всяка година в Англия, около 111 000 души получават сърдечен удар. Много от сърдечните удари, които водят до смърт може да бъдат предотвратени, защото може да се намалят факторите водещи до тях. Сърдечните пристъпи се наблюдават по-често при хората, които са над 45 години. При мъжете е по-вероятно да получат инфаркт отколкото при жените.

През последното десетилетие, смъртността от сърдечни атаки в Англия е спаднала с около 25%. Това може да бъде свързано с намаляването на броя на хората, които пушат. Въпреки това в Англия броят на хората с коронарна болест на сърцето все още е много по-голям в сръвнение с други западноевропейски страни. Смята се, че това е така, защото там все още има хора с наднормено тегло, диабет и липса на физическа активност.

Перспективата за хората със сърдечни удари е силно променлива и зависи от два важни фактора.

  1. Да получат лечение до 90 минути от появата на симптомите.
  2. Как ще реагират на лечението в рамките на първите 28 дни след лечението.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *