Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Доброкачествените бучки на гърдата са лечими

Бучката на гърдата е отток или уплътняване на гърдата при много жени. Появата на бучки на гърдата е все по-често срещано напоследък. Девет от десет бучки на гърдата обаче са доброкачествени и лечими. Има много и различни видове доброкачествени бучки на гърдата.

Симптомите на доброкачествената бучка на гърдата са:

  • Промяната в размера, формата и усещането на гърдата.
  • Набръчкване,  нагъване или зачервяване на кожата на гърдата.
  • Промяна на външния вид на зърнот на гърдата.
  • Появата на секрет от едното или и от двете зърна на гърдите.
  • Подуване или бучка в подмишниците.

Има жени, които може да развият бучка на гърдата по време на бременността си, но това се среща рядко, ако все пак се съмнявате е най-добре да се обърнете към вашия лекар за съвет. Ако са ви открили бучка на гърдата то тогава ще последват и по-нататъшни изследвания. Вашият лекар ще ви насочи за това в специализирана клиника. Някои от тестовете, които се правят са:

Ултразвуково изследване или мамография – използват се ултразвукови вълни за да се получи изображение на вътрешната част на гърдата ви, а мамографията дава ренгеновия образ на гърдата.

Тънкоиглена аспирация или биопсия – този тест се прави за да се вземе проба от гърдата ви и да се изследва в лаборатория за да се установи какъв вид е бучката доброкачествена или злокачествена.

Има различни видове лечения на доброкачествените бучки на гърдата те разбира се трябва да ви бъдат назначени от лекар-специалист. Някои от доброкачествените бучки изчезват от само себе си, други се отстраняват оперативно. Ако имате абцес или инфекция то тогава те се лекуват с антибиотици. Но трябва да запомните най-доброто лечение ще ви бъде назначено от лекар.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *