ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Д-р Тотко Найденов: 70 % от българките са недоволни от мъжете си!

Най-авторитетният наш здравен жур­налист д-р Тотко НАЙДЕНОВ, гл. редактор на в-к. „Български  лекар“ и автор на над 30 книги на медицинска и здравна тема­тика, неотдавна представи най- новата си твор­ба – „Силният Мъж“, като веднага след това откри и кабинет, и клуб „Силният Мъж“, чиято цел е да подобряват мъж­кото здраве.

Представителите на силния пол са за окайване, били прекалено егоистични, твърди известният лекар журналист известният лекар-журналист.

–          Не изпадате ли в медицински сексизъм, д-р Найденов? Къде ос­тана интересът Ви към женското здраве?

Книгата „Силният Мъж“ описва предимно мъжкото здраве. Но то не означава само еректилни и простатни проблеми (половината от мъжете над 50 години ги имат), а и всички останали здравни неблагополучия, които ги съпътстват или дори предшестват: високо­то кръвно налягане, по­вишените кръвна захар, тегло и холестерол, уве­личената коремна оби­колка. Най-лошото е, че българските мъже живе­ят 7,2 години по-малко и боледуват повече от почти всички болести (от туберкулоза – цели 3 пъти!). Самоубиват се 2 пъти по-често от неж­ните си половинки, кои­то всъщност се оказаха много по-силни де факто. В тази книга описах и най- популярните мъже, както и здравето и секса на най- известните политици, включително американ­ските президенти. Шефката на кабинета на здравния министър Таня Андреева обаче ме попита защо съм „изоста­вил“ тях, жените, нима те нямат своите здравни проблеми, и ми даде идея за книга с подобна тематика.

Точно това Ви пи­там и аз.

– Да, подготвям „огледалната“ книга на „Силният Мъж“, и тя ще е „Нежната Жена“. В нея опис­вам най-известните жени по света и у нас, техните най-чести болести и про­блемни състояния (ракът на гърдата и на шийката на матката, циститът, стерилитетът, климаксът). Успоредно с това ЗАПОЧНАХ ПРОУЧВАНЕ на мнението на българки­те за техните сънародни­ци. Въпросите в моята анкета са:

1. Как оценявате отношението на мъжете към вас?

2. Добър любов­ник ли е българинът?

3. Верен ли е?

4. Отнася ли се с разбиране към вашите проблеми, или се интересува само от сво­ите?

5. Кои качества оценявате най-високо у него – грижовността, отговорността, финан­совата стабилност; и кои оценявате най-ниско – егоизмът, безотговор­ността, грубостта?

–          Получавате ли от­говори?

Вече около 50. Резул­татите са плачевни: над 60% от жените оценяват отношението на мъжете към тях като лошо и ги смятат за егоисти, кои­то се интересуват само от себе си. Голяма част от нашите мъже, които се мислят за големи мачовци, всъщност получа­ват „жълт картон“ от сънародничките ни по отношение на креватните им умения. Над 70% са недоволни от тях…

–          Причината?

Мъжете ни се инте­ресуват само от своето собствено удоволствие. „Свършат“, обръщат се на другата страна и захъркват… Почти всич­ки от анкетираните са правили поне един аборт по желание, т. е. са за­бременявали нежелано. Това е кошмарно като по­ведение, а и като манта­литет, като философия; това не е мъжкарското отношение към жената. Силният мъж на първо място опазва своята партньорка от нежелано забременяване, независи­мо дали тя е собствената му съпруга, любовница или случайна връзка за „едно­кратна употреба“; друг е и въпросът, че тук ПОЛЗВАНЕТО НА ПРЕЗЕРВАТИВ Е АБСОЛЮТНО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!

Освен това, силният мъж прави всичко възмож­но, за да задоволи жената, която е благоволила да го приеме в леглото си. И на трето място – той е дис­кретен. А бай ви Ганьо ако не бие тъпана, все едно, че нищо не е свършил…

В края на февруари 2012 г. планирам да орга­низирам Кръгла маса по проблемите на мъжкото здраве – с уролози, андролози, кардиолози, ендокринолози, диетолози и психиатри – за да уму­ваме как да помогнем на българския мъж да укрепи своето здраве. Защото „силният“ пол е достоен май само за окайване и като всяко слабо звено се нуждае от подкрепа.

–          Кои са най-опасни­те женски болести?

– Както и при мъжете: сърдечносъдовите и онко­логичните. От инфаркт жените боледуват 2 пъти по-малко (пазят ги жен­ските им полови хормо­ни). Но при тях протича фатално,, т. е. по-често ги отнася в небитието. В момента 40 000 наши сънароднички са реги стрирани с рак на млеч­ната жлеза (гърдата) 6 различен стадий. Когато се открие 6 първия, той е напълно лечим; големи са шансовете за успех и във втори Б-стадий. Но докато в САЩ и ЕС ракът на млечната жлеза се от­крива в 60% от случаите в лечимия първи стадий, то у нас тези щастливки в нещастието са само 15 на сто. Всяка година с рак на гърдата се диагности­цират нови 4000 българки, а 1200, уви, умират от него. Това е една огромна „армия“ от психически за- тормозени и болни жени. Причината е, на първо място – наследствена­та предразположеност; после – тютюнопуше­нето, затлъстяването, липсата на полов живот по-често неженените и некьрмилите.

–          Изводът ви сигурно е повече любов…

–          Да, разбира се. Любо­вта в плътското й изме­рение повишава имунните сили,

УВЕЛИЧАВА ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТТА НА ЖИВОТА, дава тонус и радост; това сме го говорили и писали безброй пъти. В книгата „Нежната Жена“ разглеждам и другите най-разпространени женски болести – рака на маточната шийка, на матката и на яйчници­те. Открит е вирусът, който причинява рака на шийката – човешкият папилома вирус. Около 1300 са новодиагностицираните у нас от него, и той отнема всеки ден по една българка, и то млада, защото този рак е предимно на младата възраст! Интересно е, че в арабските страни и Израел, т.е. там, където мъжете ги обрязват, той е почти непознат. Това е, защото при необрязаните мъже се намира бацилус смегматикуе, който също е канцерогенен. Впрочем немалко лекари свързват увеличението на рака на маточната шийка, на пе­ниса и на фаринкса (гълтача) с френската любов… Обвинявам тютюнопу­шенето и за раковите заболявания, и за широко­то разпространение на остеопорозата, както и за тежкото протичане на климакса у много българ­ки. Пушачите са факти­чески самоубийци, но явно това не ги стряска.

–          Наистина ли мъже­те по-често се самоуби­ват отжените?

–          Да, те два пъти по- често извършват спо­лучливо самоубийство, т.е. наистина са реши­ли да свършат със себе си, и го правят. Докато жените 3 пъти по-чес­то правят „суицидален шантаж“ – т.е. чрез мним опит за самоубийство се опитват да привлекат вниманието върху себе си на напусналия ги съпруг или любовник. Изпият шепа антибиотици или аналгетици и… звънят до „Спешна помощ“.

–          За кои по-известни жени пишете в бъдеща­та си книга „ Нежната Жена“?

–          За много. Като за­почнете с Ева, та през Сафо, Клеопатра, Месалина, Агрипина, Света Богородица, десетина светици, Майка Тереза, лейди Даяна go нашите Ванга, Багряна, Людмила Живкова.

–          Людмила Живкова?

–          Разбира се. Тя е съз­дателят на Криптата в храма „Ал. Невски“, на Паметника на Незнай­ния войн, на Асамблея­та „Знаме на мира“, на вписването на България в европейския културен календар, тя е фактиче­ският строител на НДК и е грехота, че махнахме името й оттам. Но ние, българите, сме неблагодарници.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *