Септолете тотал – помага при болки, зачервяване, оток, парене в гърлото, дезинфекцира

Медикаментът Септолете тотал представлява таблетки за смучене, които въздействат локално антисептично и обезболяващо. Медикаментът дезинфекцира гърлото и устата като цяло, като по този начин намалява зачервяването, болката, отока паренето и затруднената функция. Лекарството е предназначено за лица над 6 години.

При какви здравословни проблеми помага медикаментът Септолете тотал?

  • При фарингит и ларингит.
  • При гингивит.
  • В случаите на дразнене в устата, венците и гърлото.

Ако до три дни след приема на лекарството състоянието ви не се подобри или пък се влоши – потърсете лекарска помощ. НЕ приемайте Септолете тотал.

При какви други обстоятелства НЕ трябва да се лекувате със Септолете тотал?

  • Ако сте свръхчувствителни към някое от двете активни вещества в това лекарство или към някоя от помощните съставки в него (вижте ги описани подробно по-долу).
  • Не използвайте лекарството повече от 7 последователни дни.
  • Не използвайте медикамента непосредствено преди или след като си измиете зъбите с паста.
  • Не използвайте Септолете тотал едновременно с мляко, защото то намалява неговата ефикасност.
  • Ако сте бременна, само лекар може да прецени дали да прилагате лекарството, както и ако кърмите.
  • Не яжте и не пийте поне 1 час след приложението на лекарството.

Ако не почувствате облекчение след три дни или почувствате влошаване, или се проявят и други симптоми – повишаване на температурата, трябва да се прегледате при лекар. Имайте пред вид, че прилагането продължително време на медикаменти с локално действие, може да ви причини засилено сенсибилизиране, затова лечението трябва да се спре. НЕ забравяйте да споделите с лекаря си какви други лекарства приемате, в това число и за такива, които се продават свободно в аптеките.

Внимание! Медикаментът Септолете тотал може да причини и нежелани странични реакции. Прочетете внимателно какви могат да са те в листовката, приложена във фабричната опаковка на лекарството.

Медикаментът Септолете тотал не се отразява негативно на работата с машини и на шофирането.

Какви вещества съдържа Септолете тотал?

Цетилпиридиниев хлорид и бензидаминов хидрохлорид са активните вещества в това лекарство – съответно по 1 и 3 мг във всяка таблетка. Освен това то съдържа още евкалиптово масло, лимонена киселина, левоментол, сукралоза, изомалц, брилянтно синьо.

Дозировка за лица над 6 години: Спазвайте указанията на лекаря си или както са посочени в листовката. Обичайната препоръчителна доза е по 3-4 таблетки за смучене дневно, които трябва да се разтварят бавно в устата на всеки 3-6 часа.

Дневната доза НЕ трябва да се превишава. Не приемайте медикамента преди или по време на храненето – това можете да направите минимум 1 час след лекарството, както и преди или след измиването на зъбите с паста.

Съхранение: Винаги дръжте далече от достъпа на деца, във фабричната опаковка, която предпазва лекарството от слънчевата светлина.

Носител на разрешението за употреба: KRKA, d.d. – Словения.

Производители: KPKA, d.d. – Словения.

TAD Pharma GmbH – Германия.

Средна цена в аптеките 9-10 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *