Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Депресията намалява при хората, които пият умерени количества кафе

Последните изследвания показват, че хората, които пият умерени количества кафе (2-4 чаши кафе на ден), е по-малко вероятно да страдат от депресия. Кофеинът се използва широко в целия свят като стимулант за централната нервна система. Доказано е, че при повече от 80% от хората, които пият кафе и напитки с кофеин в умерени дози страдат значително по-малко от такива, които не консумират напитки с кофеин.

Проучване направено в Пенсилвания доказва, че пиенето на кафе с кофеин е по-полезно при борбата с депресията, отколкото пиенето на безкофеиново кафе. Хората, които са консумирали кафе с кофеин са имали 15 % по-нисък шанс за развитието на депресия от другите. Проучването сочи че хората, които пият кафе в нормални количества не са толкова пристрастени към алкохола и цигарите отколкото тези които не пият достатъчно кафе през деня. Тези хора е по-малко вероятно да развият диабет например или да имат наднормено тегло. Умереното пиене на кафе може да въздейства на мозъка по благоприятен начин като подобрява настроението, а превишаването с дневните дози кафе може да доведат до безпокойство.

Кофеинът има физически ефект върху предаване на нервните и мозъчните функции чрез блокиране на специални химически рецептори, като аденозин. Но са необходими много повече изследвания за да се отговори на въпроса дали пиенето на кафе наистина може да предотврати депресия.

Кофеинът е мек стимулант, който помага на хората да се събудят и се приготвят за деня. Кофеинът се използва и за различни видове лекарства с цел да ги направи по-ефективни. Той може да подобри паметта на човека, както и психическото функциониране. Действа, като подобрява краткосрочната памет и ускорява времето за реакция. Високите дози на кофеин обаче водят до психически и физически увреждания затова приемът на кафе трябва да бъде умерен. Кофеинът действа също така и като диуретик, но не може да доведе до обезводяване.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *