ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Музиката влияе положително при болка

Музиката е една от малкото дейности, която включва използването на целия мозък. Тя може да има изненадващи ползи не само за изучаването на езици, и подобряването на паметта,  но и за подобряване на физическата координация и развитие. Музиката е ефективна терапия за болка. Като цяло музиката няма положителен ефект върху управлението на болката, но е доказано, че може да помогне за намаляване на болката. Доказано е, че слушането на музика може да намали болката от заболявания като остероартрит, ревматоиден артрит, депресия и дискова херния. Музикалната терапия все по-често се използва за да се намали болката при раждане и постоперативните болки.

Има няколко теории за това как музиката влияе положително при болка:

  • Музиката служи като разсейване.
  • Музика може да даде на пациента чувство за контрол.
  • Слушането на музика води до освобождаване на ендорфин и по този начин се противодейства на болката.
  • Слушането на бавна музика помага на човек да се отпусне и да релаксира, като по този начин се забавя дишането и сърдечния ритъм.
  • Музиката помага за намаляване на кръвното налягане.

Според последните изследвания музиката помага при лечението на инвалидизиращи удари. При пациенти с инсулт във Финландия е направен тест, при който на някои от тях е била пускана музика за по няколко часа на ден и е установено, че вербалната им памет и концентрацията при тях се е подобрила значително отколкото при тези, които не са получили музикална стимулация.

Музиката може да помогне при главоболие и мигрена, като значително намалява интензивността и честотата на главоболието. Музиката също така може да помогне за засилване на имунитета. Учените обясняват, че определен тип музика може да създаде положително и дълбоко емоционално преживяване, което води до увеличаване на хормоните. Слушането на музика или пеенето, може също да намали нивата на стрес, свързани с хормона кортизол.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *