Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Много са причините довели до нарушаване на равновесието

С разширяване на лабораторните изследвания нарастват веро­ятността и възможността от избухване на епидемия заради случайно освобождаване на причинителите на инфекцията. Такива случаи често са свързани с нарушаване мерките за без­опасност. Световната здравна органи­зация отбелязва и нещо друго много ва­жно. Сега се появи реална възможност за преднамерено разпространяване на опасните патогени, за което свидетел­ства появяването в САЩ на писма със спори от сибирска язва. Вижте какво заявява по този повод генералният директор на Световната здравна ор­ганизация Маргарет Чен: „Начинът на живот на човечеството на нашата планета се промени много силно. Си­туацията с болестите е далеч от ста­билността. Равновесието в света на микробите беше нарушено в резултат нарастването броя на населението, от нахлуването в незаселени по-рано райо­ни, от стремителната урбанизация, от интензивните методи в работата на селското стопанство, от влошаване на околната среда и неправилното приема­не на противомикробните препарати“. Замърсяването само на един компонент може да доведе до замърсяване на много тонове продукти из десетки страни по света. Маргарет Чен добавя още, че през последните години се засили зависимостта на хората от химическите вещества, което доведе до повишен риск за тяхното здраве.

  • „Тези опасности ставаш значително по-страшни в света, защото мобилността вече е много висока, както и икономическата взаимозависимост между държавите. Тради­ционните средства за защита използвани на националните граници, вече не са способни да предпазят страната от нахлуването на ня­каква болест или преносител“, смята шефът, на Световната здравна организация.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *