Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Нарушеният хормонален фон води до коксартроза

Почти половината от възрастните, които отиват за съвет в поликлиниките, имат коксартроза и гонортроза най-много боледуват възрастните жени с нарушен хормонален фон. Тези нарушения са не само опасни за ставите, но водят и до наднормено тегло, което утежнява заболяването. Походката става бавна и тежка. Така се увеличава износването на ставите.

При артрозите се образуват остеофити-шипове. Те са главните причинители на болката, понеже притискат нервите и ги възпаляват. Болният страда най-много от шиповете, те го обездвижват. Често коксартрозата се развива до такава степен, че пациентът не може сам да се обслужва. Тогава единственото спасение е операцията.

За да се отърват болките пациентите вземат обезболяващи с шепи. Редят се пироксикам, диклофенак, ибупрофен. Те помагат от части, но всички увреждат лигавицата на стомаха. То е  съвсем безвредно, и ако не донесе облекчение, поне не усложняват положението. Но резултатите са окуражаващи, 30-40 % от болните съобщават за отзвучаване на болките.

Из „Здр. в. за пенсионера“

ВАЖНО!!! Само до края на месец декември може да получите магнитния колан НАНОБЕЛТ на промоционални цени! Възползвайте се и облекчете болките в кръста и гръбначния стълб! Кликни ТУК, за да разбереш повече за изгодната оферта!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *