Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

8 билки свалят високия холестерол – кои са те?

Много е важно да се знае, че холестеролът може да се контролира с различни билки и добавки

Холестеролът не се разтваря във вода, но се разтваря в органични разтворители. Холестерол може да намерим в повечето животински продукти. Много е важно да се знае, че холестеролът може да се контролира с различни билки и добавки. Много от тези естествени продукти правят това косвено, като подобряват кръвообращението и по този начин помагат за отстраняване на холестерола от организма.

Чесън – той емулгира холестероли и разхлабва стените на артериите. Освен, че понижава нивата на холестерол има и множество други ползи за тялото, като например: укрепва имунната система и е естествен антибиотик, който се бори с инфекциите и убива бактериите в цялото тяло, има противовъзпалителен ефект, намалява високото кръвно налягане, облекчава газове в стомаха и е мощен борец при ракови заболявания.

Зелен чай – има изследвания, които доказват, че зеленият чайможе да увеличи липопротеините с висока плътност (HDL) холестерол („добрия“ холестерол), както и по-ниски триглицериди и липопротеините с плътност (LDL) холестерол („лош“ холестерол). Зеленият чай също така укрепва имунната система, предпазва от хранителни и дихателни инфекции и е мощен антиоксидант, предпазва от сърдечни заболявания и успешно се използва при борба с рака, и не на последно място е чудесна разхладителна напитка.

Червен дрожди ориз – намалява нивата на холестерола чрез забавяне на производството на холестерол в организма. Той е толкова ефективен, че много от лекарствата за понижаване на холестерола са произведени въз основата на него. Използването му обаче може да има страничен ефект върху хора със заболявания на черния дроб, бъбречни заболявания или сериозни инфекции.

Други билки и храни за понижаване на холестерола това са: люцерна, ленено семе, Рейши гъби, сибирски женшен, домати – те съдържат никотинова киселина известна с това, че помага за намаляването на нивата на холестерол.

Използването на билки за премахване на холестерола не може да реши основния проблем. Необходимо е да промените начина си на живот, както и да спазвете определена диета. Тогава борбата с холестерола ще бъде много по-ефективна.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *