Използвайте лапи от пелин за да спрете болките в краката

Пет или десет стръка пелин се варят във вода 25 или 30 минути. От сварената каша се приготвят лапи. Налагат се болните места, докато болката изчезне.

Масажът на стъпалата не само облекчава умората, но и лекува. При лечебен масаж на ходилата се третират целенасочено определени точки, които са свързани с частите на тялото. Американският лекар У. Фиджералд още през 1912 година разделя тялото на десет зони, които пренася пропорционално върху стъпалата. Всяка от тях отговаря за различна функция на тялото. В палеца се намира точката на мозъка, на втория и третия пръст са разположени очите, на възглавничките под пръстите са зоните на белите дробове, сърцето и щитовидната жлеза. Гръбнакът е свързан с вътрешната страна на стъпалото. В средата на ходилото са разположени вътрешните органи. На петите- органите в малкия таз. Според специалистите редовното масажиране на тези зони удължава живота.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *