Как да надвиете пролетната умора с помоща на народната медицина

Пийте много минерална вода или неподсладени билкови чайове. Това е особено важно за правилното функциониране на клетките, кожата става по еластична и здрава.

Движете са на чист въздух поне 20 минути на ден. Така клетките и тъканите ще получат достатъчно кислород. Внимавайте обаче с първите интензивни лъчи на пролетното слънце. Особено ако сте склонни към слънчева алергия.

Незабравяйте за утринния душ: първо три минути топъл, след това 3 секунди студен, накрая пет минути се масажирате със суха четка, ръцете и краката по посока към сърцето.

Увеличете приема на минерални вещества– магнезий, калий, калций, мед, те премахват депресията. Съдържат се в млякото, пълнозърнестите продукти, картофите, зеленчуците, сиренето, изварата, орехите, яйцата, прясната риба.

Запарка от розмарин се прибавя във водата във ваната, когато има нужда от ободряване. Може да се използва и за фрикция на главата защото стимулира кръвообращението.

Морсалският чай действа тонизиращо. Една чаена лъжица от билката се вари три минути в 250 мл вода, прецежда и чаят се пие леко охладен.

Сокът от цвекло подобрява обмяната и укрепва организма.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *