ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Камшикът възстановява черния дроб при хроничен хепатит

Камшикът, известен още като бутрак, охтиче, чичак, ребник, маясъливче, расте из храсталаци, покрай пътищата и ливадите из цялата страна. Използва се цялата надземна част. В него има етерично масло, флаваноиди, танини, силициева киселина, витамините С, Р, К, манган и др. Действа адстрингентно, противовъзпалително, кръвоспиращо и капиляротонично. Притежава антисептично и диуретично действие, стимулира жлъчкоотделянето. Служи като антидот срещу алкалоиди. Използва се при литиаза на жлъчния мехур, хроничен хепатит, бъбречна литиаза, възпаление на лигавиците в устната кухина, чревни разстройства, бяло течение, като противоотрова и в промишлеността за жълто оцветяване. Не се препоръчва при хронична сърдечна и бъбречна недостатъчност и отоци.

Дозиране и начин на употреба: 2 с.л. в 400 мл вряща вода. Престояват 1 час. Прецежда се и се пие по 1 кафена чаша преди ядене 3 пъти на ден.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *