Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Чесънът е най-доброто средство за лечение на атеросклероза

Атеросклерозата е прогресиращо заболяване засягащо вътрешния слой на средните и големите артерии в организама. Във вътрешния слой на артериите се отлагат мастни вещества и стените им стават по-дебели и по-свити. Заболяването се среща във всички възрастови групи и по-често се проявява при мъжете. В тази статия са описани някои билки, които да забавят проявените симптоми на атеросклероза, както и да предотвратят това състояние.

Чесънът е може би най-доброто средство за лечениена атеросклерозата. Той може да забави прогресията на заболяването, както и да го предотврати напълно. Чесънът може да регулира кръвното налягане, както и нивата на холестерола, които са основни фактори за появата на атеросклерозата. Чесънът може да бъде в състояние да предотврати окисляването на липопротеините с ниска (LDL) холестерол. Това е процес, които допринася за сърдечно-съдовите заболявания. Чесънът е разредител на кръвта, което го прави полезен за предотвратяване на прекомерното кръвосъсирване и прекомерната тромбоцитна адхезия. Чесънът има и антиоксидантни свойства, които спомагат за изчистване на свободните радикали в организма и по този начин осигурява допълнителна защита срещу атеросклероза.

Сминдухът помага като понижава нивото на холестерола, а билки като боровинка, вратига, джинджифил, гинко, глог, божур и куркума спират прекомерната лепкавост на тромбоцитите, което от своя страна и предпазва организма от атеросклероза.

Зеленият чай помага за спирането на окислението на LDL холестерол и по този начин спира атеросклерозата. Добре е зеленият чай да се пие и като превантивна мярка срещу това заболяване. Розмарина и метлата са други две билки полезни за предотвратяване на атеросклерозата. Тяхното действие е, че те помагат за стимулиране на кръвообращението и по този начин предпазват от натрупване на мастни вещества по стените на артериите.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *