Полезни билки при лечение на астма

Астмата е заболяване на белия дроб, което се възпалява и стеснява дихателните пътища. Астмата причинява повтарящи се хрипове, задух, стягане в гърдите и кашлица. Кашлицата по-често се проявява през ноща или рано сутрин. Това заболяване засяга хора от всички възрастови групи, но най-често започва още в детството. В тази статия са описани едни от най-полезните билки за лечение на астма.

Лобелията е най-мощната билка за облекчаване на бронхиалните тръби и на дихателните пътища по време на астматичен пристъп. Лобелията е с най-силно изразено антиспастично действие отколкото всяко едно друго лекарство против астма. Доказано е, че лобелията изчиства интензивно белите дробове.

Лют червен пипер – това е най-мощната билка спомагаща за увеличаване на циркулацията. Всички заболявания са свързани с блокажи в тялото и астмата не прави изключение, а лютия червен пипер помага да се премахнат тези блокажи, които водят до заболявания като астма. За да бъде ефективен лютия червен пипер при астма, той трябва да дава най-малко 100 000 единици топлина. Трябва да сте много внимателни при приема на лютия червен пипер за да не навреди това на стомаха ви.

Вдишването на билки чрез овлажнител е един от начините за лечение на белите дробове и дихателните пътища. Овлажнителите са много полезни при лечението на астма и начинът по които може да използвате овлажнителите е като просто им добавите етерични масла. Използването на обратната осмоза или дестилираната вода в случай на астма е идеално.

Някои билки като евкалипт и мента действат много добре като помагат за разширяване на дихателните пътища и имат антибактериален ефект. Маслото от чаено дърво също е с много добри антибактериални свойства и е полезно да го добавите към водата с която си правите инхалации. Може да използвате и тинктура от мента.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *