ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Неврозата предизвиква несъществуващи болки

Болката е доста сложно понятие. Тя се получава и при разстройство на нервното възбуждане, предизвикано от въздейството върху мозъка от съществуваща невроза. Това разстройство се отразява главно на сърцето, дебелото черво, стомаха. Появяват се болки без да има увреждане на организма, или то е минимално.

Английски лекари от университета в Глазго проучиха влиянието на неврозата върху усещането на болка. Оказало се, че неврозата, породена от продължителен стрес усилва чувството за болка почти три пъти. Дори дребните неприятности, на които в нормално състояние не се обръща внимание, се чувства много силно.

Това явление се дължи на повишаването на възбудимостта на нервните окончания при общата нервност. И така се обяснява защо лекарските кабинета се пълнят с хора, в стрес, които твърдят че ги болят различни органи-стомах, дебело черво, бъбреци, жлъчен мехур. То е, защото естествените дразнения на тези органи вече при една невроза се чувстват като болка. И обикновено се харчат много средства за различни изследвания, докато се установи, че всъщност болката е „на нервна основа”.

Из „Здр. в. за пенсионера“

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *