Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Не бъркайте разширените вени с бъбречно заболяване

Ако глезените отичат само вечер, дори да няма видими вени по кожата, и краката не болят, най-вероятно се касае за разширени вени дълбоки вени на подбедрениците. С години те у мнозина, по-често у жените, настъпва отслабване на стените на вените. Кръвта не може да се изтласка от тях, и през стените на вените в тъканите на глезените прониква течност. Те отичат. Ако на сутринта отокът е спаднал, това почти сигурно показва, че има намален етап на разширени вени.

Глезените могат да отичат и в други случаи.

  1. При плоскостъпие-дюстабан. Тогава глезените не само отичат, но и болят.
  2. Ако глезените отичат, но отокът не спада, възможно е той да е причинен от лекарства-надбъбречни хормони, някои препарати против високо кръвно налягане.
  3. Щом заедно с глезените отичат и очите, това е сигнал за бъбречно заболяване. Възможно е да е след прекарана вирусна инфекция, ангина, някое възпалително огнище в тялото.
  4. Ако глезените са отекли,зачервени и силно болезнени, навярно е ревматична атака. Тя по-често се появява само на единия крак.

Търсете лекар, ако заедно с отичането на глезените: имате температура, която се покачва особено вечер /инфекция/, дълго време сте имали задух /сърдечно страдание/, или отокът на глезените започне „да пълзи” нагоре на краката /тромбофлебит/.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Не бъркайте разширените вени с бъбречно заболяване

  1. Pingback: Какво се крие зад отоците по краката? | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *