Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Мускулният ревматизъм удря и през лятото

Мускулният ревматизъм или „интрамускулен фиброзит“ е възпаление на мускулите, съпроводено от силни болки. То е най-често ревматична заболяване. Но е напълно погрешно да се смята, че през лятото сме гарантирани срещу него, понеже е топло. Напротив. Достатъчно е да поседите 10-15 минути на пронизващо течение в някоя стая, за да се сковете от болки в гърба. Получава се и от седене в обсега на климатик. Резкият контраст между топлината навън и студеното течение от климатика води до сковаване на мускулите. В тях се образуват втвърдявания, които са особено чувствителни при пипане и свиване на мускулите. Това е истинско изпитание за болния.

За лечението трябва да се осигури пълен покой. Дават се лекарства против болката и възпалението-Аулин, Пироксикам. Правят се топли процедури и физиотерапия. При голяма болезненост се прави инжекция в мускула с диклофенат /волтарен/. Тя веднага прекратява болката, макар и за кратко време. Но инжекцията може спокойно да се повтори.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Мускулният ревматизъм удря и през лятото

  1. Pingback: Вирусите на простудите активират мускулния ревматизъм | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *