Тиковете често се дължат на атеросклероза

Непроизволните движения се появяват при изменения в мозъка, които засягат нервните и управляват техния тонус. У възрастните тези непроизволни движения обикновено са сигнал,ч е започнала атеросклероза на мозъчните съдове. Те не са болестта на Паркинсона. Други причини могат да са мозъчно-съдови промени от диабет или хипертония, вирусно засягане на мозъчните ядра.

Движенията най-често са на лицето-претръпване на клепача, мускулите на бузите, облизване на устните с езика, движения на долната челюст. Могат да са резки, отчетливи, но може и да са бавни. И могат да са кратки, особено в началото. Щом са от атеросклероза, при възбуда обикновено тези тикове намаляват, след време се връщат.

Срещу непроизволните движения е нужно веднага да започне борба, за да не се затвърдят. Сам болният не може да се справи, необходима е намесата на невролог. Обикновено се предприема изследване на мозъка със скенер, за да се потърси причината. Предписват се лекарства срещу атеросклероза и за подобряване на функциите на мозъчните ядра.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *