Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ВАЛЗАП (Valzap) – за лечение след скорошен инфаркт и на високо кръвно налягане

Медикаментът ВАЛЗАП (Valzap) е предназначен за лечение на пациенти, получили скоро инфаркт на миокарда – преди не повече от 12 часа до 10 дни. С него освен възрастни се лекуват и пациенти от 6 до 18-годишна възраст, страдащи от високо кръвно налягане. Ако хипертонията не се лекува тя може да доведе до тежки здравословни проблеми, каквито са сърдечната и бъбречната недостатъчност, инсултът.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да приемате медикамента ВАЛЗАП (Valzap)?

  • Ако страдате от тежко заболяване на черния дроб.
  • Ако сте алергични към активното вещество или към някоя от помощните съставки на това лекарство (вижте по-долу подробно какво съдържа)
  • Ако сте бременна след третия триместър.
  • Ако сте на диализа или страдате от нарушена функция на бъбреците.
  • Ако имате стеснение на бъбречната артерия.
  • Ако неотдавна са ви трансплантирали бъбрек.
  • Ако страдате от диабет.
  • Ако страдате от сърдечен проблем, различен от инфаркт или сърдечна недостатъчност.
  • Ако в резултат на алергия някога сте получавали отоци на лицето и на езика.
  • Ако сте дехидратирани след повръщане и диария или след пиене на диуретици.

Споделете с лекуващия си лекар какви други лекарства пиете, дори и да са без рецепта, тъй като комбинацията им с ВАЛЗАП (Valzap) може сериозно да влоши състоянието ви.

Внимание! Медикаментът ВАЛЗАП (Valzap) може да ви причини и нежелани странични реакции, някои от които сериозно могат да заплашат здравето ви. Ето защо преди да започнете лечението си с него прочетете много внимателно какви могат да са те. Описани са подробно в листовката на лекарството, която е приложена в опаковката му.

Вижте най-напред как тялото ви възприема лекарството, преди да шофирате или да работите с машини. Възможна е появата на замаяност и по-слаба концентрация на ума.

Какви вещества съдържа медикаментът ВАЛЗАП (Valzap)?

Валсартан е активното вещество в това лекарство – всяка една таблетка съдържа по 160 мг. от него. Освен това в медикаментът има и следните помощни съставки: колоиден безводен силициев диоксид, микрокристална целулоза, Е420 – сорбитол, прежелатинирано царевично нишесте, магнезиев карбонат, натриев стеарилфумарат, повидон К-25, кросповидон или колидон CL, натриев лаурилсулфат. Съставките във филмовото покритие са хипромелоза, лактоза монохидрат, макрогол 6000, Е132 индиго кармин, жълт железен оксид, талк.

Дозировка: Никога не се отклонявайте от начина, по който лекарят ви е предписал лекарството ВАЛЗАП (Valzap). За страдащите от високо кръвно налягане препоръчителната доза е по 80 мг на ден. За получилите наскоро инфаркт – по 20 мг два пъти на ден, като дозата се увеличава от лекаря докато достигне до 160 мг на ден.

Таблетката се приема с чаша вода, няма значение със или без храна по едно и също време на деня.

Имайте пред вид, че внезапното спиране на лекарството може да влоши състоянието ви. Само вашият лекар може да ви каже как да го направите.

Съхранение: В оригиналната опаковка при температура не по-висока от 25 градуса по Целзий, винаги далече от достъпа на деца.

Една опаковка от този медикамент съдържа 28 таблетки.

Носител на разрешението за употреба и производител: ZENTIVA, k.s. – Чешка република.

Средна цена на ВАЛЗАП (Valzap) в аптеките 9-10 лева.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *