Холестеролът може да се понижи с ябълков оцет

Високото ниво на холестерола в кръвта зависи и главно влошената дейност на черния дроб. Едва на второ място идва под съображение погрешното хранене с много животинска мазнина. Ябълковият оцет има по-лесно действие върху черния дроб-подобрява преработването на мазнините и така понижава нивото на холестерола в кръвта. Затова при повишен холестерол с риск от склероза се препоръчва пиене на ябълков оцет о определена схема.

Пиенето на ябълков оцет се извършва сутрин на гладно и вечер преди лягане, поне 2 часа след хранене. Поема се 2 чаени лъжички оцет, след които се пие малко вода. Това се прави в продължение на 10 дни, почива се 1 седмица, курсът се повтаря. Ако се проявят някакви чревни смущения, процедурата се прекъсва, защото стомашната лигавица на някои пациент не е добре оцета.

Фармацевтичните филми предлагат и екстракт от ябълков оцет и таблетки. Той също е ефикасен и дава по-малко странични явления.

Естественият ябълков оцет се препоръчва също при гастрит с намалена киселинност на стомашния сок и при възпаление на жлъчния мехур. Този оцет подобрява храносмилането, атакува агресивните микроби в стомаха, особено причинителя на язва-Хеликобактер пилори.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *