ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Остеопорозата намалява ръста на възрастните

С напредване на възрастта се увеличава рискът от остеопороза. Основната характеристика на това заболяване е намалената костна здравина и повишената склонност към счупвания на костите дори и при слаби травми. Голяма роля за заболяването има обездвижването подари ставни заболявания, непълноценното хранене и намаленото количество калций, витамини Д и С, някои медикаменти, прекарани стомашно-чревни и бъбречни заболявания . намаляването на ръста се дължи на лекото сплескване на прешлените и много вероятно е признак на остеопороза. Трябва да се потърси лекарска помощ и да се направи изследване за плътността на костите.за пълноценното лечение на доказана остеопороза са необходими и някои допълнителни изследвания за да се изключат други заболявания.

Вземайте ежедневно на няколко приема общо по 1200 мг калций. Храната ви да бъде богата на плодове и зеленчуци, рязко ограничете солта и животинските мазнини. Лечението се провежда по съвета на ендокринолог с препарати от рода на Фосамакс. Едновременно се препоръчва да се взема витамин Д по 600 международни единици дневно, както и микроелемента  магнезий. Независимо от ограниченото движение е необходимо да правите поне три пъти седмично възможните от вас гимнастически упражнения.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *