Акупунктурата е метод за премахване на болките в долната част на гърба

Много хора се оплакват от болки в долната част на гърба. Почти всеки човек в някакъв момент от живота си има болки в гърба, които пречат на работата му, на рутинните му ежедневни дейности или на почивката му. Болките в гърба са второто най-разпространено заболяване в САЩ само главоболието е по-често. За щастие повечето пъти болката в гърба минава бързо и от самосебе си.

Остра или краткосрочна болки в долната част на гърба обикновено трае от няколко дни до няколко седмици. Най-острата болка в гърба е механична в природата – в резултат на травма на долната част на гърба, или разстройство като артрит например. Болките, които се появяват най-ниско долу в гърба може да са причинени от нараняване или травма, но може да бъдат причинени и от заболявания като артрит, дискова херния, остеопороза, други костни заболявания, вирусни инфекции, възпаление на ставите или вродени аномалии на гръбначния стълб. Други причини за появата на болки в кръста са затлъстяване, тютюнопушене, наддаване на тегло по време на бременност, стрес, лошо физическо състояние, заемане на неподходяща поза по време на изпълнението на някаква дейност, както и лоша поза на тялото по време на сън. Симптоми могат да варират от мускулни болки, до остра и пронизваща болка, която пречи на движението и не ви позволява да стоите изправени.

Почти всеки човек може да има болки в кръста по някое време от живота си. Мъжете и жените са еднакво засегнати. Тези болки в кръста възникват най-често между 30 и 50 години, което се дължи отчасти и на процеса на стареене, но също така може да е в резултат от заседналия начин ан живот и от твърде малкото упражниния, които човек прави. Рискът от появата на болки в кръста ниско долу се увеличава с възрастта.

Болките, които се появяван най-ниско долу в гърба може да бъдат лекувани без операция. Лечението включва използване на аналгетици, намаляване на възпалението, възстановяване на правилното функциониране на гърба и предотвратяване на появата на повторна болка. Проучванията показват, че най-добрия метод за лечение на болките в кръста е освен предписаните медикаменти и почивката на легло. По време на болките пациентите трябва да лежат на една страна с възглавница между коленете. Друго проучване направено във Финландия пък показва, че най-ефективният начин за справяне с болките ниско долу в кръста е физическото натоварване. Йогата е друг начин за разтягане на мускулите и облекчаване на болката. Всеки, които предпочете йогата за да спре болките в кръста трябва още в началото да, когато започне да прави упражненията да почувства облекчение, ако това не се случи е най-добре да се обърне за съвет към лекар-специалист.

Акупунктурата е друг начин за облекчаване на болките в кръста. Практикуващите този метод на лечение вярват, че той води до облекчаване на естествено срещащи се болкоуспокояващи молекули, наречени пептиди и поддържа нормалното протичане на енергията в тялото.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *