Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Менингитът се характеризира с подуване на менингите

Менингитът е възпаление на тъканта, покриваща главния и гръбначния мозък (менингите). Това заболяване се характеризира с подуване на менингите. Повишеното налягане във вътрешността на черепа блокират притока на кръв към мозка, което води до глад на мозъка за кислород и хранителни вещества. Хората с менингет обикновенно имат схванат врат, силно главоболие, висока температура и болки в шията. При тежки случай менингитът може да бъде фатален. Други симптоме на менингита са гадене, повръщане, световъртеж, чувствителност към светлина, обриви и слабост. Бебетата не може да се оплачат от схванат врат, но може да загубят апетита си, да плачат неукротимо или обратното да бъдат сънливи и летаргични. Симптоми като лесна уморяемост и замаяност може да продължат няколко месеца след като човек се е възстановил от заболяването. Дългосрочните увреждания, както при децата така и при възрастните включват увреждане на мозъка, загуба на слуха, проблеми със зрението и постоянни гърчове.

Менингитът обикновенно се причинява от бактерия, инфекция или вирус, който е проникнал в нервната система. Повечето случаи на менингит са причинени от бактериална или вирусна инфекция, въпреки че менингитът може да бъде предизвикан и от алергични реакции към лекарства, гъбички или паразити.

Лечението на менингит става с интравенозни антибиотици. В повечето случай лекарят може да предпише два или повече антибиотика за да може бактериите да бъдат убити по-бързо. Лечението може да включи също така аналгетици за облекчаване на високата температура и болката, както и кортикостероиди за намаляване на възпалението и поддържане на течностите в организма за да се предотврати обезводняването му. Ако се появят гърчове може да се предпише и фенобарбитал и фенитоин.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *