Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Високото кръвно налягане води до прееклампсия по време на бременност

Високото кръвно по време на бременност не означава непременно, че ще навреди на вас и бебето ви, но може все пак да ви изложи на по-висок риск от развитие на опасното състояние известно като прееклампсия. Затова е най-добре да се стараете да избегнете появата на високо кръвно налягане докато сте бременна.

Състоянието на прееклампсия може да доведе до промяна в начина на виждане, повишение на албумина в урината, нарушения в съня, бързо наддаване на теглото, гадене и повръщане и болки в горната част на стомаха. В по-напреднал стадий на прееклампсия майката дори може да изпадне в кома. Това състояние също така може да доведе до отлепване на плацентата от стената на матката и да се предизвика преждевременно раждане, което да доведе до анемия при майката поради тежкото кървене. Това състояние се появява обикновенно по време на третия триместър.

Жените, които имат високо кръвно налягане преди да забременеят има по-голяма вероятност да имат високо кръвно налягане и по време на бременността, както и да са застрашени от прееклампсия. Високо кръвно налягане може да се появи и при жени с бъбречни проблеми и диабет. Бременни жени над 40 години също може да имат високо кръвно налягане.

Заплахата от преееклампсия е една от причините високото кръвно налягане по време на бременност да бъде открито колкото се може по-рано преди да се е появило състоянието на прееклампсия. Ако сте изложени на риск от прееклампсия направете всичко възможно да запазите нивата на натрий в нормалните граници и преди и по време на бременността. Това ще помогне за намаляване на високото кръвно налягане. За да се избавите от високото кръвно налягане е добре и да правите редовно физически упражнения, както и да включите в диетата си пълнозърнести храни и храни с високо съдържание на фибри. Освен диетата и упражненията е добре и да се откажете от тютюнопушенето и от консумацията на алкохол.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *