Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Няколко начина за побеждаване на киселините по време на бременност

Киселините в стомаха по време на бременност са причинени от хормоналните промени които настъпват по време на бременност и от притока на киселина от стомаха към хранопровода. Тези киселини стават по-лоши, тъй като освен тежестта на бременността ви и теглото на бебето се отпуска върху стомаха ви и това допълнително тегло пречи на правилното смилане на храната.

Предотвратяването на киселините в стомаха може да стане като ядете храната си на много малки порции през деня и така ще може да предотвратите появата на киселини. Този начин за предотвратяване на киселини действа дори и когато ядете по тежки храни, като пълнозърнести храни, ориз и картофи.Такива храни е добре да ядете по време на вашата бременност, тъй като те ще ви дадат много енергия докато сте бременна. За да избегнете появата на киселини в стомаха по време на бременността си трябва също така да избягвате храни, които повишават киселините в стомаха, включително и пикантните храни, цитрусовите плодове и шоколада. Кофеинът също предизвиква киселини в стомаха и пречи на правилното развитие на бебето ви, така че е добре да избягвате и неговата употреба.

И накрая се опитайте да не ядете точно преди да си легнете, това е една от водещите причини за появата на киселини в стомаха. Можете да се храните най-много два часа преди лягане като избягвате тежките храни. Добре е също така да не пиете големи количества вода докато се храните.

За щастие дори и да получите киселини по време на бременността си има няколко начина с които да се чувствате по-добре, когато получавате киселини. Като начало може да легнете на дясната си страна това помага за облекчаване на киселините. Другото нещо което можете да направите е да се опитате да спите на стол с регулируема облегалка също на дясната си страна. Един от добрите начини да се отървете от киселините по време на бременност си остава приемът на една таблетка калцйи. Той е напълно безвреден за бебето, а ще помогне и на вас да се отървете от досадните киселини. Ако киселините продължават обаче се обърнете за съвет към вашия лекар. Никога не приемайте лекарства на своя глава.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Няколко начина за побеждаване на киселините по време на бременност

  1. Pingback: Как да овладеем киселините в стомаха при бременност? | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *