Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

4 лесни билкови рецепти за подобряване на кръвообращението

Народната медицина предлага множество лесни и ефективни билкови рецепти за подобряване на кръвообращението

рецепти за подобряване на кръвообращението
В тази статия ще намерите най-лесните и ефикасни рецепти за подобряване на кръвообращението

Лошото кръвообращение е тихо сърдечно-съдово заболявания, което се появява поради лоши хранителни и здравословни навици. Симптомите обикновено се проявяват малко по малко и се забелязват, когато проблемът е в напреднал стадий.

Най-често не е трудно да се разбере, когато страдате от проблеми с кръвообращението. Например, усещането за студ в ръцете и краката е един от най-често срещаните симптоми.

Усещането за студ се появява, защото кръвта трудно достига то тези най-крайни точки на тялото, което кара температурата в тези зони да спада. Студът обикновено е придружен и от изтръпване на крайницте, което означава, че има натрупвания на мазнини, които възпрепятстват притока на кръв.

Лошата циркулация означава, че кръвта не се движи нормално в тялото и кислородът и другите хранителни вещества не достигат в достатъчни количества до всяка точка на тялото.  Това може да доведе до чувство за постоянна умора и промяна на цвета на кожата на пръстите и устните.

Добрата новина е, че природата предлага редица средства и рецепти за подобряване на кръвообращението. Тук ще ви запознаем с най-ефективните и лесни за приготвяне от тях.

 

5 средства и рецепти за подобряване на кръвообращението:

 

  1. Рецепта с чесън и лимонов сок

Чесънът е известен с многобройните си приложения и ползи. В случая е важно свойството му да кара кръвоносните съдове да се разширяват.

Най-простият и удобен начин да се възползвате от качествата му е просто да го добавяте към ежедневните си ястия. По този начин хем храната ви ще бъде по-вкусна, хем ще подобрите кръвообращението си. Най-добрият вариант е да ядете чесън всеки ден, за предпочитане на празен стомах.

Тук ще ви дадем рецепта за смес от лимонов сок и чесън, която е още по-полезна при лечението на лошо кръвообращение.

чесън за подобряване на кръвообращението

Ще са ви нужни:

  • 3 скилидки чесън
  • 3 супени лъжици лимонов сок (45 мл)
  • 1 чаша вода (200 мл)
  • Канела (по избор)

Как се приготвя и кога се консумира?

Първо обелете и нарежете трите скилидки чесън на много ситно и ги добавете към чаша вода. След това добавете лимоновия сок и разбъркайте добре. Ако желаете, може да добавте и малко канела.

Препоръчително е да пиете тази смес на празен стомах преди лягане.

 

  1. Гинко билоба

Това е лечебно растение, което не само подпомага паметта и концентрацията, но и разширява кръвоносните съдове. Може да си набавите течни екстракти от магазините за натурални храни или да я пиете на капсули. Изберете формата, която ви е най-удобна за консумация.

Ако имате достъп до листа от гинко билоба, има проста рецепта за подобряване на кръвообращението, от която да се възползвате.

 

Ще са ви нужни:

  • 1 с.л. сушени листа от гинко билоба (15 г)
  • 1 чаша вода (250 мл)

Как се приготвя и кога се консумира?

Загрейте водата за 5 минути, след което добавете листата от гинко билоба. Махнете от котлона и прецедете. Препоръчително е да се пие по една чаша дневно от тази настойка.

ЗАБЕЛЕЖКА: Рецептата не се препоръчва за бременни жени и хора, страдащи от безсъние и тревожност.

 

  1. Чай от корени на глухарче

Глухарчето е флорална билка, която започва да набира се по-голяма популярност. Тя подпомага зрението, правилното функциониране на черния дроб и предотвратява появата на акне. Инфузиите от корен на глухарче подпомагат отслабването, подпобряват кръвообращението и, според последни проучвания, предпазват от появата на ракови заболявания.

корен от глухарче за подобряване на кръвообращението

Ще са ви нужни:

  • 3 с.л. корен от глухарче (45 г)
  • 1 с.л. ароматна билка (за подобряване на вкуса)
  • 4 чаши вода (1 литър)

Как се приготвя и кога се консумира?

Сварете глухарчетата в литър вода за 5 минути. Махнете съда от котрлона и добавете ароматната билка, която сте избрали. Оставете инфузията да престои 5 минути. Преди да се пие, трябва да се прецеди и подслади.

Препоръчително е да пиете по 2 чаши на ден.

 

  1. Куркума с мляко

Куркумата е пордправка, която се използва за подобряване на кръвообращението, тъй като тя има силни антивъзпалителни свойства и е изключително богат източник на антиоксиданти. Основната й съставка (куркумин) предпазва от образуването на съсиреци и плаки по кръвоносните съдове.

Ще са ви нужни:

  • 2 ч.л. куркума на прах (10 г)
  • 1 ч.л. мед (7,5 г)
  • 1 чаша горещо мляко (200 мл)

Как се приготвя и кога се консумира?

Добавете куркумата и меда към топлото мляко и разбъркайте добре. Препоръчително е да се пият по 1-2 чаши на ден. Ако не харесвате вкуса на куркумата, може да си закупите хранителна добавка, която ще има същия ефект.

 

Преди да опитате горепосочените рецепти за подобряване на кръвообращението

 

Трябва да имате предвид, че сърдечно-съдовите заболявания са опасни. Нелекуването им може да доведе до сърдечен удар. Най-доброто, което може да направите, е да се погрижите да предотвратите подобни заболявания, като водите по-здравословен начин на живот, който включва чести физически упражнения и балансирана диета.

Проблемът с циркулацията на кръвта обикновено не се забелязва до късен етап от развитието си. Именно затова трябва да сте нащрек и при най-ранните симптоми да действате незабавно и да се консултирате със специалист.

Източник: https://steptohealth.com/

Ентан
Ентан – за здрави кръвоносни съдове и добро кръвообращение

ентан

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *