Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как хроничните заболявания влияят на забременяването

Хроничните заболявания при някои условия може да попречат на износването на плода. Например хронични заболявания, които причиняват загубата на тегло може да са свързани със нарушения в хормоните както и със заболявания на щитовидната жлеза като базедова болест или тиродит на Хашимото. Поради тези заболявания може да спре овулацията, а оттам и това да навреди на плодовитостта.

Хроничните чернодробни и бъбречните заболявания може да навредят на плодовитостта, защото те пречат на функционирането на хипофизната жлеза, която произвежда някои от хормоните, необходими за нормалния менструален ви цикъл. Ако сте имали трансплантация на бъбрек, съветът е да се изчака поне 18-24 месеца след трансплантацията, преди да правите опити да заченете, а такива опити може да правите само, ако нивата на кръвния протеин са ниски и стабилни.

Жените с Хюз синдром има голяма вероятност да направят спонтанен аборт, тъй като може да имат проблеми със съсирването на кръвта. Ежедневното лечение с аспирин и хепарин обаче може значително да намали този риск.Лекарствата, които се използват за лечение на хроничните заболявания също може да причинят проблеми с плодовитостта както при вас така и при вашия партньор. Например някои антихистаминови препарати могат да повлияят на броя на сперматозоидите. А лекарства използвани за лечението на ревматични заболявания може да повлияят на плодовитостта при жените.

Стероиди, които понякога се използват за лечение на астма и лупус, обикновенно са безопасни, ако  се стремите да забременеете, но ако имате високо кръвно налягане трябва непременно да се обърнете към лекуващия ви лекар за да прецени той дали да продължите да ги пиете или да ги замените с друго лечение. Някои лекарства за епилепсия също може да доведат до появата на вродени дефекти при плода при евентуално зачеване затова е необходимо тези лекарства да се коригират, ако се опитвате да заченете.

Ако наскоро сте били диагностицирани с рак, посъветвайте се с лекарят ви за да ви насочи към специалист по това заболяване за да може той да ви каже какви лекарства да приемате за да подобрите шансовете си за забременяване в бъдеще.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *