ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Чай от куркума и джинджифил – ефективна рецепта за болки в ставите и високо кръвно

Пиенето на чай от куркума и джинджифил помага при болки в ставите, високо кръвно, висок холестерол и други проблеми.

чай от куркума и джинджифил
Чаят от куркума и джинджифил е мощно природно противовъзпалително средство

Куркумата и джинджифилът се използват от хилядолетия заради богатия си състав от полезни съединения. И двете подправки имат силни противовъзпалителни качества и може да се използват за облекчаването на много болежки и здравословни състояния. Комбинацията куркума и джинджифил е истински лечебен еликсир, който си струва да опитате.

Противовъзпалителните свойства на тази напитка са изключително ценни. Това е така, защото възпалителните процеси в тялото, особено хроничното възпаление, могат да доведат до сериозни заболявания, като рак, сърдечни проблеми, диабет, артрит и депресия.

 

Лечебни свойства на куркумата

 

Куркуминът е веществото, на което се дължат лечебните сили на жълтата подправка. Според експертите в областта на билковото лечение, куркумата облекчава газовете и подпомага функцията на черния дроб. Тя също така може да се използва за облекчаване на възпаления на ставите, ревматоиден артрит, хронични храносмилателни проблеми и болки в корема.

За съжаление, тялото не в състояние да поема куркумина самостоятелно. Препоръчтелно е да се комбинира с черен пипер, за да се увеличи количеството куркумин, което тялото може да усвой. Пиперинът в черния пипер може да увеличи количеството куркумин, което организмът усвоява с 200%.

 

Лечебни свойства на джинджифила

 

Джинджифилът има мощни болкоуспокояващи и противовъзпалителни ефекти. Вярвате или не, той е толкова ефективен, колкото ибупрофен. Може да го използвате за облекчаване на болки, свързани с артрит, ревматизъм, остеоартрит, гадене, стомашни спазми и сърдечно-съдови проблеми.

 

Чай от куркума и джинджифил – здравословни ползи

 

  1. Има противовъзпалителен ефект

Според фармацевтичния журнал „Advances in Pharmacological Studies”, екстрактът от куркума може да се използва при лечението на подути стави, лошо храносмилане, синдром на раздразнените черва и ревматоиден артрит.

Джинджифилът има подобен ефект на нестероидните противовъзпалителни лекарства,  когато става въпрос за облекчаване на болката и намаляване на възпалението.

 

  1. Полезен е за мозъка

Благодарение на антиоксидантните си ефекти, куркумата и джинджифилът подобряват конгинивната сила. Те също така са много ефективни в предотвратяването и лечението на неврологични заболявания.

Джинджифилът съдържа 6-шогаол, съединение, което придава на подправката противовъзпалителни свойства. То също е полезно за намаляване на увреждането на паметта и облекчаване на симптомите на болестта на Алцхаймер и деменция.

 

  1. Подпомага храносмилането

Проучване от 2008 г. потвърдажава, че джинджифилът влияе отлично на стомашно-чревния тракт. Той се използва от стотици години при гадене и за лечение на чревни проблеми.

Куркумата също е ефективно средство за лечение на раздразнени черва, нарушено храносмилане, стомашни язви и гастроезофагеален рефлукс.

 

  1. Полезен е за сърцето и кръвното налягане

Според „International Journal of Cardiology”, екстрактът от куркумин намалява риска от образуване на кръвни съсиреци и предотвратява нарушенията в сърдения ритъм.

Джинджифилът понижава кръвното и предпазва от смущения на сърдечния ритъм.

 

  1. Подобрява кръвообращението

„Current Cardiology Reviews” съобщава, че комбинацията от куркума и джинджифил стимулуира кръвообращението и предпазва от сърдечно-съдови заболявания.

 

  1. Понижава холестерола

Пиенето на чай от джинджифил и куркума намалява нивата на холестерол и предпазва от инсулт, инфакт и други проблеми, свързани със сърдечно-съдовата система.

 

Рецепта за приготвяне на чай от куркума и джинджифил за болки в ставите и високо кръвно:

 

Ще са ви нужни:

  • 1 ч.л. чай от пресен джинджифил или 1/3 ч.л. сушен корен от джинджифил
  • 1 ч.л. пресен корен от куркума или 1/3 ч.л. сушена куркума на прах
  • ¼ ч.л. черен пипер
  • Натурален мед
  • Резен Лимон

 

Приготвяне:

Сложете чаша вода да заври. Изключете котлона и добавете подправките. Запарете за 5 минути, като поставите капака на съда. Прецедете добре и подсладете с мед. Накря добавете черния пипер и лимона.

 

Пиенето на чай от куркума и джинджифил не се препоръчва за:

 

  • Хора, които приемат лекарства за разреждане на кръвта (антикоагуланти)
  • Хора, пиещи лекарства за диабет
  • Хора, страдащи от камъни в жлъчката или бъбреците
  • Бременни жени и кърмачки

Източници: http://www.healthyfoodhouse.com/; https://pixabay.com/

LecoVita Хидро КОЛАГЕН Мулти Актив се препоръчва при различни дегенеративни и възпалителни ставни заболявания, както и при травми на опорно-двигателната система.

„Вече съм възрастна жена и като почти всички мои набори имам проблем със ставите. Понякога болката е нетърпима и само човек, изпитал същото, може да ме разбере. По препоръка на приятелка от няколко месеца насам приемам LecoVita Хидро КОЛАГЕН Мулти Актив и има значително подобрение. Доволна съм!“ – Ана

LecoVita Хидро КОЛАГЕН Мулти Актив
LecoVita Хидро КОЛАГЕН Мулти Актив

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *