Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

5 психологически трика на мъж, който е измамник

Какви са предупредителните признаци, които трябва да познава една жена, когато за първи път срещне съблазнителен красив (и демонстриращ богатство) мъж?

измамник
Леонардо ди Каприо изигра измамник в Catch Me If You Can

Той очарова още в началото: малки, но скъпи подаръци, несравними маниери, луксозни места за срещи, светкавично сближаване, бързо признание в любов… Готови ли сте да се извисите на три метра над небето? Може би да, но внимавайте!

Днес ще говорим за това как да не попаднете в мрежата на измамник, използвайки примера на документалния филм на Нетфликс, който много бързо стана хит „Мошеникът от Тиндър“ (The Tinder Swindler). Стана хит, защото не е единствен пример, и защото потърпевшите не е задължително да харчат милиони, нито да имат сериозни дългове, понеже са повярвали в приказката за красивата любов. Много измамници действат и „на дребно“, но от това не боли по-малко… Щетите са същите, загубите са големи и те не винаги са свързани с пари или други материални ценности.

Кадър от филма The Tinder Swindler

1. Бърз подход

Днес се срещате за първи път, утре прекарвате нощта сами, вдругиден той ви води на круиз и планира да се срещне с родителите ви следващата седмица? Вариант първи: попаднахте в приказка и сте намерили своя принц, с когото ще живеете щастливо до края на дните си.

Вторият вариант (по-вероятен в този сценарий) е измамникът бързо да „заграбва“ територията, играейки си с вашите чувства. За почти всяка жена е важно да почувства, че нейният любим не иска да я пусне дори за минута. При по-реалистично развитие на събитията двойката ще се опознава постепенно, като прави стъпките с много по-бавни темпове – и това е нормално. Измамниците, от друга страна, развиват такава светкавична скорост, за да спечелят бързо доверието на жените.

2. Демонстрация на луксозен живот

Измамниците веднага хвърлят прах в очите на жертвите си, като в същото време приспиват бдителността. Вижте какви коли карам, с какви макови дрехи се обличам и къде предпочитам да вечерям. Харесва ли ви моя апартамент с панорамна гледка към града?

Не е факт, че всички тези богатства принадлежат на вашия нов познат – вероятно той наема луксозна кола и дори скъп апартамент. Опитайте се да не бъдете съблазнени от онова, което виждате, а преди всичко се постарайте да разберете колко искрено общува този човек с вас.

3. Планиране за бъдещето

Съвместно. Щастливо. Общо бъдеще за много десетилетия напред. Да, вие дори не сте мечтали за такова нещо, нали? Всъщност, при първия етап от запознанствата изграждането на далечни планове изглежда най-малкото странно, защото хората тепърва започват да се опознават. Героят на документалния филм „The Tinder Swidler“ е разхождал жертвите си из луксозни дестинации и апартаменти, в които е „планирал“ да живее с тях. И той е комуникирал с наивните жени предимно чрез видеовръзка, като ги е карал да оценяват бъдещите апартаменти, един от които задължително ще се превърне в техен общ дом. Някога, в близкото бъдеще…

Представяте ли си как са оживели мечтите на жените за съвместния луксозен живот и колко лесно им е било да повярват? Дотолкова, че не са пожалили хиляди и хиляди долари за своя Казанова.

4. Игра на контрасти

Друга характерна черта на коварните съблазнители е да залагат на контрастите в общуването. Например, да изчезнат за няколко часа или дни – и след това изведнъж да се появят с букет цветя, безропотно „приемайки“ женското негодувание. Да бъдат студени и след това да покажат своите поразителни чувства или дори да признаят любовта си. Предизвикват ревност, и след това „ревнува“ самия той. Бъдете бдителни и наблюдавайте: вашият партньор подлага ли чувствата ви на такъв „контрастен душ“?

5. Място на запознанство

Да се ​​върнем към началото на нашата история. Как мислите, има ли много успешни и красиви мъже, които са свободни и нямат жена до себе си – не съпруга, а приятелка или поне кандидат-гадже? Здравият разум би трябвало да каже „Не!“. И ако е така, защо такива мъже се надяват да открият уж перфектната жена за тях в сайтовете за запознанства? Само този факт трябва да ви послужи като аларма: измамникът навярно търси подходящи жертви в Интернет. Той „лови риба“ в социалните мрежи с мрежа, а не със спининг – той общува с много момичета, за да избере въз основа на комуникацията с тях най-подходящата кандидатка, която ще бъде „зарибена“.

Не всичко е такова, каквото изглежда

Изпиваме чаша вкусно кафе, купуваме си нова рокля, публикуваме, за да съберем харесвания – тези и други подобни неща правим, защото усещаме вътрешен допаминов стимул (доволни сме, получихме награда). Същото е и с компютърните игри и приложенията за запознанства: ами ако създадем двойка с този красив мъж? Ами ако той е ТОЙ? Често, дори ако чатовете се превърнат в срещи, запознанствата не завършват със сериозна връзка. Междувременно потребителите се оказват пристрастени към състоянието на „в очакване на чудото“ и продължават да търсят щастие онлайн с месеци, ако не и с години. Това се опитват да постигнат създателите на приложения. От това имат нужда и измамниците, които лъжат наивните жени, използват чувствата им, а след това заграбват и парите им.

Мислете преди да повярвате. Проверявайте преди да се доверите. Не подценявайте себе си и общувайте внимателно и в приложенията за запознанства, и в социалните мрежи. Вие струвате много повече от някакви уж луксозни „придобивки“.

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *