Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Петте основни хранителни групи от които трябва да се ръководим по време на бременност

По време на вашата бременност e добре да имате една много добре балансирана диета, която да е с високо съдържание на полезни хранителни вещества необходими за здравето на вас и вашето бебе през целия период на бременността. Диетата е важна за да сте сигурни, че не сте дали на бебето твърде много или твърде малко от един вид храна, а също така и да поддържатате нивото на протеини, желязо, фибри, калции, витамини, калории и въглехидрати на едно ниво.

Петте основни хранителни групи от които трябва да се ръководим са хляб, плодове, зеленчуци, месо и млечни продукти. Те осигуряват всичко необходимо на майката и бебето по време на бременностт. Тези  хранителни групи остават важни и след раждането на бебето особенно, ако  майката го кърми.

Хляб и зърнени храни – по време на бременността тялото ви се нуждае от два пъти повече желязо, протиени и витамин В. Те се съдържат в по-големи количества в хляба и зърнените храни, също така са богати и на въглехидрати. Въглехидратите и протеините помагат за изграждането на тъканите на бебето в утробата на майката.

Зеленчуците – те осигуряват много витамини като например витамини А и С и много минерали и фибри. Броколи, зеле, карфиол, спанак, зелен фасул и домати са богат източник на витамин С. Трябва непрекъснато да доставяме на организма си по време на бременността витамин С, тъй като телата ни не го съхраняват, а витамин С помага на тялото ни да абсорбира желязото от храните. Витамин А пък е важен за растежа на клетките в организмите и на майката и на бебето. За разлико от витамин С витамин А може да се консумира всеки ден за да се поддържа доброто ни здраве.

Плодовете – те са богат източник на витамини и минерали и трябва по време на бременността си всяка жена да приема по големи количества от тях. Богатите на витамин С плодове са портокали, мандарини, пъпеши и грейпфрут. Плодовете с по тъмни цветове като например кайсиите са богати на витамин А.

Месото – него трябва да консумирате по време на вашата бременност, тъй като протеините съдържащи се в него насърчават растежа на нови клетки както и подмяната на стари такива.

Млечните продукти – от млечните продукти получавате и вие и вашето бебе необходимият за организма калции както и протеини и други хранителни вещества. Калцият е важен и за вас и за растежа на костите на вашето бебе.Ако майката не консумира достатъчно калции има опасност в по-късен етап от живота си детето и да развие заболявания като остеопороза например.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *