Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Дисковете между прешлените изсъхват при остеохондроза

Този проблем може и трябва да се реши – комплексно и обосновано. Не чакайте болката да стане толкова нетърпи­ма, да не можете да спите. Действайте колкото може по-навреме!

Остеохондрозата е нарушение в храненето на тъканта на между дискове. Отначало става обез­водняване и нарушение на обмяната на вещества­та. В резултат на това дискът изгубва своята еластичност, пресъхва, намалява размерите си и не може да се противо­постави на физическото натоварване.

Представете си, че вашият гръбначен стълб е скелет а дисковете между прешлените са клавиши на пиано. При човек, страдащ от остеохондроза, „клавиши­те“ пропадат и хлът­ват, вследствие на което мускулите атрофират. Колкото и да е странно, основният проблем на страдащите От остеохондроза е да се уверят, че наистина страдат точно от това. Защото неподготвеният човек, който се сблъсква за пър­ви път с проблема, може дори да не подозира, че съществува такова за­боляване.

Коварството на тази болест е в това, че тя лесно бива обърквана с други, Затова в днешния брой ще ви посочим най-често срещаните грешки в това отношение, за да придобиете представа за истинската остеохондроза.

ПО КАКВО СЕ РАЗЛИЧАВАТ ОСТЕОХОНДРОЗАТА НА МЕЖДУПРЕШЛЕННИТЕ ДИСКОВЕ И СЪРДЕЧНАТА БОЛКА

Когато става дума за остеохондроза на междупрешленните дискове или за междуребрена неврал­гия (тези две болести често вървят ръка за ръка), страдащият първо се запътва към кардиолога. Струва му се, че го пробожда сърцето, но е достатъчно да му направят ЕКГ, за да се убедат,  че сърцето му е наред.

Вие можете и самос­тоятелно да проверите това. Запомнете, сърдеч­ната болка винаги се усе­ща по средата на гръдния кош. Ако ви пробожда някъде под мишницата или в лявата половина на гръдния кош – значи става дума за мускулен проблем.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *