Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Премахване на брадавици с лук: съвети + рецепта

Премахването на брадавици с лук е стар метод, използван от нашите баби и дядовци. Тук ще ви разкрием как да се възползвате от вкусния зеленчук за справяне с брадавиците.

Премахване на брадавици с лук
Лечебните свойства на лука служат на човека от стотици години

Редица домашни лекове са били използвани през вековете за брадавици. Един от най-популярните е обикновеният лук и в тази статия ще разгледаме как може да се използва той за премахването им.

Въпреки че няма много приятна миризма при рязане, според някои вярвания, когато го приложите, може да помогне за премахване на брадавици или друг проблемен участък на кожата, който причинява дискомфорт.

Тук ще ви разкажем повече за това средство за лечение на брадавици, което е било типично бабите ни.

 

Премахване на брадавици с лук

 

Лукът е особено известен с многото си кулинарни приложения. Но овсен това, той може да се използва и като лечебно средство поради своите силно изявени антибактериални и противогъбични свойства.

Въпреки че не е категорично доказано, че лукът е ефективен срещу брадавици, много хора го използват, в опитите си да се отърват от тях и при много наистина има ефект. Методите, които най-често прилагат са следните:

  • Разрязване на глава лук наполовина и поставянето й директно върху засегнатите места.
  • Приготвяне на сок от пресен лук, който се пие всеки ден. Някои хора пият сок от лук, за да размекнат брадавиците и по този начин да улеснят елиминирането им, а други го нанасят върху кожата.

Всъщност, както вече споменахме, може да се използва вътрешно и външно. Така че, ако искате да го консумирате, приемайте 3 супени лъжици сок от лук на ден.

РЕЦЕПТА ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА СОК ОТ ЛУК 

 

Препоръчваме ви да опитате следната рецепта за премахване на брадавици с лук:

 

Съставки:

  • 1 суров лук
  • 1 кръгъл памучен тампон
  • 1 адхезивна превръзка (залепяща се превръзка)

Приготвяне:

Нарежете суровия лук и го сложете в сокоизстисквачка. Ако нямате изстисквачка, сложете го в блендер (с много малко вода) и смелете, докато получите сок без бучки. Все пак гледайте сместа да не бъде нито прекалено течна, нито прекалено гъста.

Начин на приложение:

Потопете памучния тампон в течността и го разтрийте върху брадавицата. След това покрийте с лепилната превръзка и оставете да действа за една нощ. На следващата сутрин премахнете превръзката и изплакнете. Повтаряйте всяка вечер, докато брадавицата не изчезне.

Няма предпочитания по отношение на вида лук, който можете да използвате – можете да изберете червен или бял лук.

Забележка:

Лукът може да причини дразнене на кожата, тъй като при нарязване отделя веществото тиопропаналов сулфоксид. Поради това се препоръчва да направите малък тест върху кожата, преди да сложите голямо количество върху засегнатата област. Ако има неблагоприятна реакция, най-добре е да спрете употребата, да измиете мястото и да се консултирате с лекар възможно най-скоро.

 

Преди да предприемете самолечение е добре да знаете:

 

Не е препоръчително да се прибягва до самолечение или друга мярка без разрешението на здравен специалист. Трябва да се има предвид, че много мерки, макар и да изглеждат безобидни, могат да бъдат контрапродуктивни.

Важно е да запомните, че при никакви обстоятелства не трябва да премахвате брадавиците чрез рязане или агресивни методи. Неправилното човъркане на израстъците може да улесни разпространението им в други части на тялото. Това може да доведе и до други усложнения.

Дерматолог може да извърши оценка и в зависимост от вида на растежа да предпише лечение, което да ви помогне да се подобрите. Не се опитвайте да отгатнете какво имате – изключително важно е да отидете на лекар, ако имате брадавици или други кожни проблеми.

Източник: https://steptohealth.com/

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *