ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Хипотиреоидизмът може да предизвика редица усложнения по време на бременност

 Заболяването на щитовидната жлеза засяга много жени по време на тяхната детеродна възраст, ако това обаче се случи по време на бременността им може да предизвика редица здравни усложнения, които да повлияят на здравето и на майката и на бебето.

Щитовидната жлеза е малка жлеза, разположени под кожата и мускулите в предната част на врата ви. Щитовидната жлеза е отговорна за производството и освобождаването на различните хормони. Заболяването на щитовидната жлеза се случва, когато щитовидната жлеза не е в състояние да доставя необходимото количество хормони на тялото. Най-честите форми на заболяване на щитовидната жлеза включват:

  • Хипотиреоидизъм, това е когато щитовидната жлеза не отделя достатъчно хормони.
  • Базедовата болест,  това са случайте в който щитовидната жлеза произвежда твърде много хормони.

Заболяването на щитовидната жлеза може да бъде особенно проблемно по време на бременност и да доведе до редица усложнения. Хипотиреоидизъм е едино от най-разпространените видове заболявания на щитовидната жлеза и е често срещано по време на бременност. Симптомите на хипотиреоидизъм често трлудно се откриват по време на бремеността и може да бъдат убъркани с дискомфорта на самата бременност. Тези симптоми включват:

  • Умора и слабост.
  • Наддаване на тегло.
  • Чести мускулни болки.
  • Непоносимост към студ.

Веднъж поставена диагноза, хипотиреоидизъм обикновено изисква ежедневно лечение. Навременното лечение е особено важно по време на бременност, тъй като хипотиреоидизъм може да увеличи риска от някои усложнения на бременността, включително:

  • Спонтанен аборт.
  • Преждевременно раждане.
  • Хипертония.

Ако остане нелекуван хипотиреоидизъм може да доведе до проблеми в развитието на вашето дете. Проучванията показват, че жени с нелекуван хипотиреоидизъм е четири пъти по-възможно да родят дете с нисък коефициент на интилигентност

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Хипотиреоидизмът може да предизвика редица усложнения по време на бременност

  1. Pingback: Какъв хранителен режим да спазваме при постоянно чувство на изтощение

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *