Диария при бебетата

Твърде чести и воднисти изхождания са известни като диария. Предимно се причиняват от вирус, а други причини за диария при бебето може да бъдат алергии, бактериална инфекция или лекарства. Диарията е опасна, тъй като може да доведе до обезводняване. При новородените е нормално да има повече изпражнения на ден, но внезапното увеличаване на изпражненията при кърмачетата може да е диария. В случай на диария при бебетата е необходима да се консултирате с лекар за това каква храна да давате на бебето и дали да използвате перорален разтвор за рехидратация за възстановяване на течности и етерични електролити като натрий и калий в бебето.

Трябва да кажете на лекаря за честотата на изпражненията на бебето и съответно за техния цвят. Незабавното посещение при лекар е необходимо, ако бебето има кървава диария, висока температура, коремни болки и повръщане. Дехидратацията при диария може да индетифицирате със симптоми като сухота в очите, летаргия и по-малко мокри пелени. При по-големите кърмачета и малките деца, които ядат твърди храни трябва да се дават много течности, както и малки количества храна, които съчетават фибри и мазнини, тъй като те забавят честотата на диарията- По този начин загубата на вода с изпражненията и риска от дехидратация намаляват.

При диария може да дадете на бебето кисело мляко, тъй като то не съдържа бактерии, което е добре за храносмилането. Може също така да дадете на детето овесена каша смесена с малко адаптирано мляко това също е полезно при диария. На бебетата, които повръщат трябва да се дадат течности със сол и/или захар като разреден сок, тъй като те наподобяват медикаментите изписвани при диария.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *