Следете внимателно дали детето ви има хранителна алергия

Хранителната алергия при бебетата и децата може да доведе до появата на обриви или до неутешим плач още щом опитат храната. Може да се появят повръщане или диария, когато има някакъв вид хранителни алергии. Най-честите алергии при деца по малки от 5 години са към млякото, яйцата и фъстъците. Добре е родителите да забележат симптомите на тези хранителни алергии по-рано за да може да се вземат навременни мерки за да се излекуват.

Децата може да развият хранителна алергия и от консумацията на храна директно или чрез майчината кърма. За да се предотврати появата на хранителни алергии се препоръчва да се въведат три хранителни вещества постепенно в диетата на детето във възраст от четири до шест месеца, а това са на първо място оризовата каша след това трябва да се добави ечемик и накрая овесени храни. Постепенно трябва да се въведат и жълтите зеленчуци, плодовете, зелените зеленчуци, месото и най-накрая пшеницата. Между въвеждането на храните трябва да има от пет до седем днитака, че майката да види как действат храните на детето дали то проявява някакви алергични симптоми към тях. Ако се установят някакви симптоми от тези на хранителната алергия трябва да се потърси лекар.

Лекарят е този, който ще направи тестове за да установи дали детето има хранителна алергия. Ако се установи, че детето е алергично към определени храни трябва да се избегнат тези храни в менюто му. Ако се установи алергия към млякото то незабавно детето трябва да спре да консумира мляко дори и това да е майчината кърма. Все пак добрата новина е, че при повечето деца с израстването им хранителните алергии отшумяват. Това се случва до няколко месеца или години след това може пак да включите тези храни в диетата му.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *