БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Как се лекува неврит с народни средства?

Неврит е възпалителен процес в нервната система. Заболяването е придружено от нарушена двигателна активност

неврит
Алтернативно лечение на заболяването и средства за облекчаване на болките, рецепти за запарки и лосиони дава руският лекар Валери Евдокимов, специалист-невролог, който практикува и билколеение, мануална терапия и акупунктура.

Симптомите и лечението на възпалението са индивидуални и зависят от това кой нерв е засегнат. Народните средства, предложени от доктор Евдокимов, ще помогнат за облекчаване състоянието.

Валери Евдокимов

Невритът може да се развие в резултат на травма, интоксикация на тялото, инфекция, нарушено кръвоснабдяване на периферния нерв, патологични промени в метаболизма, хипотермия. Често заболяването се появява като усложнение на редица заболявания, като остеохондроза, отит на средното ухо, полиомиелит.

Как се лекува неврит с народни средства?

Невритът е възпалителен процес, който засяга периферните нерви.

Има няколко вида на заболяването:

• на лицевия нерв;
• на средния нерв;
• на бедрения нерв;
• на радиалния нерв и седалищния нерв.

Признаци и симптоми

Симптомите са: болка, изтръпване, нарушена двигателна функция, промени в мускулния тонус и рефлексите. Мястото на поява на симптомите на неврита зависи от местоположението на засегнатия нерв и зоната, която инервира.

Следователно, при неврит може да се наблюдава:

• Трудност при опит за повдигане на ръка или крак;
• Затруднено сгъване в лакътната става, ръцете, глезените и коленните стави;
• Промяна в силата на рефлексния отговор на външен стимул;
• Хипотрофия или атрофия на пръстите на ръцете и краката;
• Изтръпване.

Алтернативно лечение на неврит

⨀ Трябва да имате следните готови тинктури: дяволска уста, глог, божур и невен. От всяка тинктура е нужно да се отделят 50 мл., за да се смесят заедно. Добавете 25 мл. тинктура от валериана и 3 супени лъжици мед. Разбъркайте добре. Взима се по една чаена лъжичка от сместа преди лягане в продължение на три месеца. Прави се пауза между курсовете за 2 месеца. Общо трябва да се направят 4 курса на лечение.

⨀ Чай от розови листенца (супена лъжица нарязани листенца се заливат с вряла вода). Пие се по една чаена чаша след всяко хранене в продължение на три седмици.

⨀ Обтриване на засегнатата област с масло от ела. Трябва да се използва ежедневно вечер или преди лягане в продължение на две седмици.

⨀ Загряване на мястото на възпаление на периферния нерв с помощта на торба, пълна със смес от сол и пясък. Торбичката се нагрява и се нанася върху засегнатата област. След процедурата не можете да излизате навън за няколко часа. Слагайте торбичката внимателно, за да избегнете изгаряния.

⨀ Втрива се приготвен разтвор на мумио (продава се в здравните магазини) в зоната, засегната от неврит, в продължение на 15 минути.

⨀ Върху болното място се прилагат лосиони и компреси от накъсани листа от живовляк, залети предварително с вряла вода.

⨀ Лосион от ленено семе, запарено с вряла вода, е добро средство за облекчаване на болката.

⨀ Приложите ли на болно място свеж и намачкан зелев лист, болката отшумява.

⨀ Лосионът от черен бъз също действа болкоуспокояващо.

⨀ Пробвайте и със запарка от подбел, приемана по супена лъжица 6 пъти на ден.

⨀ Зелен чай с мента или маточина се пие преди лягане.

⨀ Чай от маточина трябва да се приема по половин чаша след всяко хранене.

⨀ Прием на запарка от риган, по 100 мл., 3-4 пъти на ден, помага добре при лечението на състоянието, но е противопоказана при бременност.

⨀ Запарка от пелин, приемана по една трета от чаена чаша 3 пъти на ден облекчава болките и изтръпването при неврити.

⨀ Цвят от детелина се настоява в чаша вряла вода за 30 минути. Пийте половин чаша 3-4 пъти на ден.

⨀ Запарка от корен от валериана, както и от корен на оман, е ефективно лечение на невралгия и неврити.

⨀ Чай от плодовете на глог е отлично средство за лечение на невралгия, което има успокояващо действие и оказва благоприятен ефект върху работата на сърдечно-съдовата система.

⨀ Етеричните масла, съдържащи екстракти от жълт кантарион, пълзяща или дива мащерка и върбовка са много ефективни при лечението на неврити с различна локализация.

⨀ Различни масла (ментол, мента, ела и др.), богати на естери, дразнят засегнатата област, като по този начин подобряват притока на кръв. Освен това те имат противовъзпалително и аналгетично действие.

Източници: zhenskoe-mnenie.ru; https://pixabay.com/

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *