Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какви терапии помагат при витилиго?

През 50-те години на миналия век са лекували витилигото с ви­тамини, слънчеви бани и арсеник в хомеопатични дози. Като козме­тичен дефект това заболяване в никакъв случай не заплашва живо­та. Лечението е продължително и далеч не толкова ефективно.

Съвременната терапия на болестта включва методика, основана на използването на ултравиолетовите лъчи: слънце, кварц и т.нар. ПУВА-терапия в съчетание с фотосенсибилизиращи таблетки. Същата тази ПУВА-терапия се прилага само под наблюдение на лекар-дерма­толог и е разрешена на болни над 15-годишна възраст. Нелоши резултати дава криомасажът – 2-3 пъти в седмицата. Нужни са поне 20 процедури.

Пак едно време са използ­вали препарат от плацента. И съвременната фармакология разполага с лекарства на тази основа. Лечебният курс е много продължителен – осем и повече месеца. Разбира се, терапията непременно включва фотосенсибилизиращите средства, за които споменахме. В тях влиза екстракт от жълт кантарион.

ОТВАРАТА ОТ ЖЪЛТ КАНТАРИОН

Приемайте в сутрешните ча­сове. А концентрирана отвара от жълт кантарион, смесена със сок от магданоз и целина, се препо­ръчва за втриване в огнищата на витилигото. Можете да направи­те и друго – напълнете формички за лед с отвара от жълт канта­рион и като Се получат ледените кубчета, си правете масаж с тях. Препоръчваме да намазвате засегнатите места със сок от жълти и червени плодове и зелен­чуци, ако пък ви се появят петна на лицето – си правете маски от фурми, сок от моркови и морски водорасли. Някои специалисти залагат на имуномодулиращи средства.

Наблягайте повече на пло­довете и зеленчуците с червен, жълт и оранжев цвят – домати, моркови, мандарини, фурми, пор­токали. Най-полезното слънце за вас е сутрешното – то няма да ви изгори, а ултравиолетовите лъчи ще стимулират кожата. През деня използвайте слънцезащитни средства.

Намазвайте петната с прес­ни смокини или меката част на диня.

Накрая: предлагаме една под­хранваща и подмладяваща маска, която ще промени цвета на огни­щата на витилиго. Тя се налага на лицето и другите открити участъци.

Необходими съставки: морски водорасли, трици, морковен сок, мазна сметана. Смелете водо­раслите с кафемелачката. За да приготвите маската, смесете една чаена лъжичка от водорасли­те, една чаена лъжичка трици и по една супена лъжица морковен сок и сметана. Разбъркайте хубаво и нагрейте, може на водна баня. Нанесете върху чистата кожа за 15-20 минути, след това отмийте, с топла вода и изплакнете лицето с хладка вода. Тази маска се прави 2-3 пъти в седмицата. Лечебният курс е от 15 процедури.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *