Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Глухарчето е естествен диуретик

Въпреки че много хора мислят, че глухарчето е досаден плевел това съвсем не е така то е много ценна билка, която се използва. Глухарчето е богат източник на витамини A, B комплекс, C и D, както и на минерали като желязо, калий и цинк. Листата на глухарчето често се използват за добавяне към салати, сандвичи и чай, а корените му могат да бъдат намерени в някои заместители на кафе, цветовете му пък се използват за направата на някои вина.

В традиционата медицина корени и листа от глухарче са били използвани за лечение при проблеми с черния дроб. В китайската медицина глухарчето се използва за лечение на храносмилателни разстройства, бъбречни заболявания, отоци, кожни проблеми, киселини в стомаха и апендицит. В Европа билкари използват глухарчето за лечение на висока температура, циреи, проблеми с очите, диабет, и диария.

В днешно време корените от глухарче се използват най-вече за стимулиране на апетита, като помощно средство за храносмилателната система и за функцията на черния дроб и жлъчния мехур.

Листата на глухарчето имат силно диуретично действие, а корените действат като антивирусен агент, стимулират апетита и помагат на храносмилателната система да работи правилно. Цветовете на глухарчето имат антиоксидантни свойства и могат да подобрят имунната система на човека.

Глухарчето е естествен диуретик, който увеличава производството на урина като насърчава отделянето на соли и вода от бъбреците. Глухарчето може да се използва при заболявания като лошо храносмилане, някои чернодробни заболявания както и при високо кръвно налягане. Пресни или сушени листа от глухарче се използват също и като лек стимулатор на апетита и помагат при лечението на раздразнен стомах.

Някои учени твърдят, че глухарчето може да помогне за нормализирането на кръвната захар и подобряване на липидния профил. Дозата която трябва да приемате за да има лечебен ефект се изчислява в зависимост от вашето тегло и възраста ви, затова е добре преди да го приемате за лечение на някакво заболяване да се посъветвате с лекар.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *