Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Знаете ли, че народната медицина помага при газове

–          Ким: три чаени лъжички счукани плодчета от ким се заливат с четвърт литра вряща вода, варят се 15 минути, след което се оставят да престоят 10 минути в покрит съд. Отварата се прецежда и се изпива на няколко пъти за 1 ден.

–          Мащерка: приготвя се запарка от 2 супени лъжици ситно нарязани стръкове от мащерка и половин литър вода. След като изстине, запарката се прецежда и от нея се пие по 1 кафена чашка 3-4 пъти дневно.

–          Кориандър: един- два пъти дневно се приемат по 7-8 плодчета от кориандър, като се сдъвкват и се преглъщат с малко вода. Може да се приготви и запарка от една чаена лъжичка плодчета и четвърт литър вряща вода. Запарката се прецежда и се изпива за 1 ден.

–          Дафинов лист: една чаена лъжичка стрити на прах дафинови листа се заливат с половин литър кипяща вода и се оставят да киснат 6 часа. Течността се прецежда, разделя се на 3 равни части и се пие сутрин, обед и вечер преди хранене.

–          Резене: вземат се 3 чаени лъжички счукани плодчета от резене, заливат се с четвърт литър вряща вода и се оставят да киснат 10 минути. След това запарката се прецежда и се подслажда леко. Пие се по една супена лъжица след хранене.

–          Маслини: при всяко хранене се изяждат по 3 маслини.

–          Кардамон: използват се стрити на прах плодове от кардамон. От праха се взема по 3 пъти дневно на върха на ножа 15- 20 минути преди хранене.

–          Челебитка: един грам семена от посевна челебитка се запарват с четвърт литър гореща вода. Чаят се прецежда и се изпива на 2- 3 пъти през деня.

–          Копър: три пъти дневно след хранене се приема по 1 г ситно счукани плодчета копър с няколко глътки вода.

–          Слез, дилянка, анасон: вземат се по 50 г цветове от слез и по 30 г корени от дилянка и семе от анасон. Ситно счуканите билки се варят 15 минути в 3 литра вода. Отварата се прецежда и от нея се пие по половин водна чаша 3 пъти на ден преди ядене.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *