Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Победете летните жеги

През лятото топлината и влажността не са само неприятни – те могат да бъдат и много опасни, ако не се вземат необходимите предпазни мерки. Хората в напреднала възраст, малките деца, както и хора с респираторни заболявания като астма са особенно податливи на заболявания предизвикани от топлината и замърсяванията. Някои лекарства също могат да повишат риска от болести, свързани с топлината. Дори и здрави хора са изправени пред повишен риск за здравето, когато температурите са високи. Рисковете стават още по-големи когато има и влажност, тъй като влажността намалява способността на тялото да се охлади чрез изпотяване. Топлината може да предизвика топлинни крампи – това са спазми причинени от загубата на електролити от изпотяване. Топлинното изтощение, може да е предвестник на топлинен удар, които може да доведе до виене на свят, главоболие, гадене и ускорен сърдечен ритъм.

Прегряванията може да бъдат лекувани чрез разхлабване на дрехите, движение на хладно място и пиене на много течности. Ако прегряването не се лекува то може да се развие в топлинен удар това е когато температурата на тялото се изкачва над 41 ° C. Топлинният удар може да бъде смъртоносен, така че ако развиете симптомите трябва да потърсите спешна медицинска помощ веднага. Симптомите включват объркване или делириум, треска по-голяма от 41 ° C, сърцебиене, припадъци и загуба на съзнание.

За да се предпазите от топлинен удар е добре да следвате съветите описани по-долу

Пиите допълнително количество течности, тъй като чрез изпотяването сте загубили повече течности от организма си е добре да ги наваксате, а за да ги наваксате се нуждаете от 6-8 чаши вода на ден. Хората които са в по-напреднала възраст също трябва да пият много течности, тъй като те дори и да загубят много течности може да не се почувстват жадни. Алкохолът също може да увеличи риска от дехидратация затова избягвайте пиенето на прекаленно много алкохол през горещите летни дни.

Не се излагайте на слънце в пиковите часове от деня – времето между 11 и 16 часа и използвайте слънцезащитни кремове с подходящ за вашата кожа фактор.

Ограничете напрегнатата дейност, особено по време на най-горещите часове на деня. Ако трябва да свършите нещо навън го направете в по-късните часове на деня. Старайте се да стоите на места, които са по-прохладни или на такива на които има климатик за да може да се охладите по-добре през времето, когато жегите са непоносими.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Победете летните жеги

  1. Pingback: Д-р Бойко Миразчийски: Топлинният удар води до загуба на съзнание! | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *