Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ако носите контактни лещи изберете водоустойчива спирала

Контактните лещи в днешно време станаха толкова безпределно лесни за носене, че ние се отнасяме доста небрежно към тях. Ако не знаем как да ги носим, как да се грижим за тях и как да ги почистваме очите ни стават по-уязвими към инфекциите. Съществуват някои рискове от инфекции, които може да предотвратим.

Старателно трябва да измием контактните лещи преди да ги поставим в очите си. Трябва да изрежем ноктите си за да не нараним контактните лещи, когато ги поставяме в очите си. Никога не трябва да използваме вода от чешмата или слюнка, за да почистим лещите си. Добре е да се посъветвате с лекуващия ви лекар за да изберете най-правилния начин за грижа за очите ви, ако носите контактни лещи.

Ако носите контактните лещи твърде дълго това може да блокира кислорода към очите ви и да повиши риска от язви на роговицата, които може да причинят слепота. Затова не трябва да се носят контактните лещи през ноща или по-дълго отколкото ви е предписал лекуващият лекар.

Съществуват лекарства, които може да повлияят на контактните ви лещи като например приемът на противозачатъчни увеличава естрогена и може да предизвика по-голяма чувствителност към контактните лещи, както и да намали сълзливостта на очите и те да станат сухи. Антихистамин за облекчаване на алергии също може да предизвика сухота в очите, а някои видове медикаменти против акне може да предизвикат сърбеж и да раздразнят очите. Затова когато вашият лекуващ лекар ви предпише да носите контактни лещи не забравяйте да му кажете какви лекарства пиете.

Проблеми с очите може да възникнат, ако сте използвали разтвора за контактните лещи след като срокът му е изтекъл, както и при смяната на различни марки на контактни лещи. Не е добре и да прехвърляте разтвора в по-малкаопаковка за да го пренасяте при пътуване. Това може да доведе до замърсяването му.

Употребата на много и неподходящ грим също може да се окаже дразнител за очите ви, ако носите контактни лещи затова е добре да изберете водоустойчива спирала и гримове на водна основа. Добре е също така, ако носите меки контактни лещи да ги поставите преди да нанесете грима си. Когато решите да свалите грима си първо трябва да свалите контактните лещи и чак след това да се заемете със свалянето на лещите.

Ако решите през лятото да се потопите в басейн например е добре да не носите контактните лещи там, защото байсейните обикновенно са хлорирани, а това може да доведе до заразяване.

Консултирайте се с очен специалист, ако се появят симптоми на непрозрачно или замъглено зрение, както и ако забележите признаци на инфекция в окото включително и сърбеж, парене или чувствителност към светлина.При първите признаци за някаква инфекция е добре да отстраните контактните си лещи.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Ако носите контактни лещи изберете водоустойчива спирала

  1. Николай каза:

    Напълно съм съгласен, че много от хората се отнасят небрежно и после пишат по форумите как лещите не са им комфортни или имат проблем с очите. Аз лично държа на високата хигиена и не използвам еднодневни лещи!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *