Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Опасностите от пушенето по време на бременността

Въпреки съгласуваните усилия от страна на изследователите и професионалистите в областта на здравеопазването, пушенето на майката по време на бременност продължава да бъде сериозен проблем за общественото здраве. Приблизително 20% – 30% от бременните жени пушат по време на своята бременност.

Пушенето по време на бременност води до сериозни рискове за жената и плода. Доказано е, че пушенето на цигари от бременни момичета и жени, увеличават рисковете от усложнения по време на бременност и може да предизвикат сериозни и нежелани последствия за плода като ниско тегло на бебето при раждане, намаляване на растежа на плода, преждевременно раждане, отлепване на плацентата, както и синдром на внезапната детска смърт.

Пушенето на цигари по време на бременността има нездравословен ефект върху бебетата, тъй като никотинът, въглеродният окис и другите химикали, които се съдържат в цигарите се предават на бебето чрез плацентата. Никотинът повишава сърдечната честото на бебето, а някои от химикалите които преминават чрез плацентата може да доведат до появата на ракови заболявания. При жените които пушат риска от спонтанен аборт е по-голям отколкото при тези, които не пушат по-голям е и рискът от усложнения по време на раждането, ако жената пуши. Шансовете на бебето да умре по време на раждане или малко след това са много по-големи, ако майката е пушила по време на бременността. Повече от 18% от всичките смъртни случаи от синдрома на внезапната детска смърт (SIDS), се дължат на това, че майката е пушила цигари по време на бременността си. Бебетата на жените-пушачки е по вероятно да страдат от астма или други респираторни заболявания в сравнение с тези на жени, които не пушат.  Дългосрочните ефекти от родителското пушене може да доведе при децата до по-бавен растеж и промени в поведението.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *