Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Яжте лешници за да бъдете в добро здраве

Лешникът е много важна част от една добре балансирана диета. Той съдържа протеини, въглехидрати, бета-ситостерол. Лешника и лешниковото масло са едни от най-известните източници на витамин Е, който е от съществено значение за здравите мускули на тялото. Витамин Е предпазва от разпадането на червените кръвни клетки, като по този начин служи за защита от анемия. Другата полза от витамин Е е да се попречи на факторите, които подготвят основата за ракови заболявания. Една от най-големите ползи от включването на лешника в диетата на човек е, че той е богат на фолиева киселина. Също така засилва производството на червените кръвни клетки, които са от съществено значение за транспортирането на кислород в човешкото тяло. Лешникът осигурява на организма протеини. Протеините са основния материал използван от организма за производството на мускулна тъкан. Лешникът съдържа ненаситени мазнини и омега-3мастни киселини, които са от съществена полза за здравето на човек, тъй като си взаимодействат много добре с човешкото тяло. Лешникът съдържа витамини В1, В2 и В6 те играят съществена роля в образуването на кръвта и психичното здраве особенно при децата по време на тяхното развитие.

Яденето само на 25гр. лешници на ден може да бъде много добра защита на организма срещу много заболявания, включително рак и сърдечни заболявания. Според резултатите от изследванията хората които консумират лешници или лешниково масло имат 50% по-малък риск от заболявания като рак и сърдечно-съдови заболявания.Маслото от лешник е много полезно за кожата, тъй като съдържа линолова киселина, която го прави отлично овлажняващо средство и лесно се абсорбира от кожата. Антибактериалните и стягащите свойства, които има лешникът също са много полезни за кожата, тъй като те помагат в контролирането на всяко прекомерно производство на себум, също така пречистват и затварят порите. Една от най-важните ползи от лешниковото масло за поддържане на кожата е, че то помага за поддържането на еластичността на кожата. Лешниковото масло укрепва капилярите и по този начин помага в подмладяването на клетките на кожата. Това го прави много предпочитано масло за масаж. Лешниковото масло предпазва кожата от вредата на уртравиолетовата радиация и благодарение на стягащото си действие е много полезно за хората страдащи от акне

Трябва да се знае обаче, че лешниците са с високо съдържание на калории и човек трябва да внимава с консумацията им.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *