Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Високата диафрагма води до главоболие

Има състояния, при които диафрагмата, която отделя гръдната от коремната кухина е изместена на по-високо от обичайното положение. Това се случва най-често при затлъстяване с образуване на коремче, при увеличаване на някой от органите в корема-черен дроб, слезка, при много газове в дебелото черво. Високата диафрагма е честа при възрастните, които натрупват килограми след като започнат да водят заседнал живот.

При изместването на диафрагмата се затруднява дишането, понеже белият дроб не може да се разгъне достатъчно, Това води до намаляване на кислорода в кръвта. Страда преди всичко мозъкът. Появяват се главоболие, несигурна походка, смущения в концентрация. Високата диафрагма измества сърцето, притиска го и  и нарушава работата му. Нарушава се храненето на сърдечния мускул. Появяват се болки в сърдечната област. Зачестяват екстрасистолите, пулсът може да се убързи или прекалено забави.

Трудности изпитва и стомахът, понеже е изместен. Ритъмът на смилането се нарушава, може да се появи гастрит с киселини.

Лечението на високата диафрагма е според причината. И понеже най-честата затлъстяване, пациентът трябва да отслабне и свали коремчето. Затова е нужен режим на хранене и физически усилия. Стопяването на мазнините по корема обаче не е лесно, те се топят последни. След като се стопи на много места подкожната мазнина.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *