ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Гимнастика на Владимир Фохтин за здрави стави и при остеохондроза

Владимир Фохтин е разработил оригинален метод за трениране на мускулите

Владимир Фохтин
С помощта на гимнастиката на Владимир Фохтин на всяка възраст можете лесно да поддържате форма без тренировъчни уреди, без да отделяте много време и усилия за това и без да харчите излишни пари за подходящо облекло и оборудване.

Владимир Фохтин

Мускулната работа, свързана с движението на крайниците и извиването на гръбначния стълб, неизбежно причинява активиране на обмена на енергия в околоставните меки тъкани.

Гъвкавостта се разбира като амплитудата на подвижност на скелетните връзки – крайниците и гръбначния стълб, състояща се от дълги кости, подобни на лостове, свързани чрез ставите.

Натоварването на мускулите, което се свързва и с движението на крайниците, както и извивката на гръбначния стълб, неизбежно причинява активиране на енергийния обмен в тъканите на ставите, допринасяйки за нормалното им състояние.

Ефективни и лесни упражнения

Затова, в определени граници, физическото натоварване на ставите има само положителен ефект. То изключва предпоставките за възникване на ставен артрит, остеохондроза и други заболявания, свързани с частична загуба на ставната функция.

За съжаление, вродената гъвкавост намалява с годините до такава степен, че приема формата на ставни заболявания. Единственият начин да се поддържа подвижността на ставите е те да се разтягат: от фалангите на пръстите и ставите на крайниците до гръбначния стълб.

Традиционните форми на упражнения за гъвкавост (например гимнастика) са полуактивни или дори пасивни. Ставите, свързващи крайниците както и дисковете на гръбначния стълб, са подложени на външно инерционно натоварване (люлеещи се движения) по посока на границите на подвижността на ставите. В този случай активирането на ставните тъкани е твърде малко, за да се говори за подобряващия здравето ефект от такива упражнения.

За да се постигне висок физиологичен ефект, разтягането трябва да се комбинира с пълно натоварване на контактните повърхности на ставата с всичките ѝ елементи (ставния хрущял, надкостницата, дисковете, менискусите и др.) и мускулна „естествена” принуда за движение на ставните връзки.

За развитието на гъвкавостта на гръбначния стълб, най -големият комбиниран ефект се дава от упражненията, обозначени на илюстрацията с „а“ и „к“.

Следното упражнение за разтягане на краката също дава добри резултати

При пружинни огъвания към крака (с напрежение на коремните мускули) в седнало положение е от съществено значение да се постигнат максимални усилия. За да направите това, трябва да се огънете само до единия крак с хватка върху него с ръце, тоест с активно издърпване на тялото; другият крак, сгънат в коляното, поставете настрани.

Интересен начин да изпълните подобно упражнение, докато стоите изправени

Докато накланяте тялото към изправения крак (фигура „б“), прехвърлете тежестта му върху другия крак, леко сгънат, като се подпирате на коляното със същата ръка; другата ръка се плъзга към пръстите на изправения крак.

Упражнението е много ефективно и достъпно – може да се изпълнява в нормални дрехи по време на кратка почивка – у дома, в офиса или парка.

Упражненията за разтягане на Владимир Фохтин помагат и за предотвратяване на остеохондроза

Общоприето е, че остеохондрозата на гръбначния стълб е заболяване, свързано с възрастта. Според статистиката обаче периодично повтарящи се болезнени атаки се наблюдават и при млади хора, които току-що са преминали прага от 30-35 години.

Въз основа на законите на биомеханиката и правилата на лоста, наборът от упражнения на Владимир Фохтин дава възможност да се тренира почти цялата мускулна система на човек без препратка към външни условия (време, място и т.н).

Биомеханичната гимнастика може да се изпълнява дори в седнало или легнало положение. Това е несъмнено предимство за пациентите, които трябва да останат в леглото дълго време. Гимнастиката на Владимир Фохтин ще помогне не само да се справите с вече проявено заболяване, но и да предотвратите развитието и прогресирането на остеохондроза на всяка възраст.

Понастоящем техниката на Владимир Фохтин няма аналози по отношение на достъпността и ефективността. Тя е фундаментално нов безлекарствен метод за лечение на хронична болка в гърба и ставите.

Източник: gducfkis.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *