Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво има в непълноценната храна за вас и вашето бебе

Често ще видите майка, която дава на бебето си за закуска понички, хот-дог и кола за обяд и сандвич с пържена риба и пържени картофки за вечеря. Тази картина не е хубава, но за съжаление е реалистична. Е, една майка няма да храни новороденото си с такава храна, но много бъдещи майки го правят с неродените си бебета. Вие може да ядете каквото си изберете, но плодът няма такъв шанс. Той се храни с избраното от вас, независимо дали това включва нужните му хранителни стойности. Бебето не може да си поръча за закуска купа с мюсли вместо понички, а за обяд нещо с повече протеини, не може и да замени чашата с кола с чаша мляко. Какво давате на бебето когато се храните с непълноценна храна? По калории напримир поничката е равна на купа пълнозърнестта храна с обезмаслено мляко и плод, но съдържа много по-малко протеини, витамини и минерали.Хот-дог с бяла питка носи същото количество калории като пилешка салата с пълнозърнест хляб, но доставя по-малко протеини и никакви минерали. Сто грама пържена риба и картофи от заведението съдържат наполвина по-малко протеини от варената риба, а освен това са източник на 2-4 пъти повече калории и на 8-10 пъти повече мазнини. Дори и непълноценната храна да дава нещо за растежа на бебето в никакъв случай това не задоволява всичките му потребности, а вие ще надебелеете повече отколкото искате по време на бременността.

За да се храните правилно е необходима да планувате храненията си по-отрано за деня или за два три дни напред. След като направите плана за хранене направете списък с продуктите, които трябва да купите и като отидете в магазина се придържайте към него, когато пазарувате. Най-важното при планирането на храненията е да се стремите да купувате и да консумирате храни, полезни за вас и бебето ви.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *