Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Изкуствените материи водят до проблемна кожа по време на бременност

Всеки е чувал за необикновенното „сияние на бременността”, което на практика се изразява най-вече в блестящата и здрава кожа на лицето. Това се наблюдава обикновенно по време на втория триместър, когато бушуващите хормони се укротяват и над всички тях господства естрогенът. Едновременно с тези процеси вече изминалите месеци все повече ви доближават да голямото събитие, което е достатъчно, за да се чувствате и да изглеждате прекрасно.

Не всяка бременна жена обаче се радва на това сияние на кожата. Далеч не е рядкост по време на бременността да се появят пъпки и петна по лицето и гърба на бременната жена. Виновен за това е прогестеронът, които в завишени количества прави кожата мазна и податлива към известни несъвършенства. Продукти с екстракт от чаено дърво или препоръчани от дерматолог кремове подобряват състоянието на проблемната кожа и са безопасни за употреба и по време на бременност.

Поддържайте кожата си максимално чиста, а ако се появят проблеми и по кожата на гърба ви, заменете дрехите от изкуствени материи с естествени, които ще осигурят повече въздух за раздразнената кожа. Добрата новина е, че след първия триместър прогестеронът се произвежда в плацентата, което до известна степен балансира повишеното му количество и акнето престава да е проблем. При някои бременни жени се появяват тъмни петна по кожата, известни като „мелазма”. Петната може да се появят навсякъде, а през последните месеци от бременността е възможно и потъмняване на зърната на гърдите. И тук причината е на хорманална основа – повишено количество на хормана, стимулиращ пигментацията на кожата.

Много жени обожават косата си в първите месеци на бременността, убедени, че тя е по-гъста и по-лъскава от всякога. Виновникът за това отново е прогестеронът – неговото повишено ниво заздравява косата и пречи на опадането й, което в известна степен е нормално при измиването и сресването й. Но три месеца по-късно нивото на прогестерон спада и тогава се връща старото състояние на косата, която на всичко отгоре започва да опада и да проправя път на нова коса. Възможно е да окапе значително количество коса, което е знак, че расте нова макар и по-малко лъскава и здрава коса. Загубата на коса след бременността се наблюдава при почти половината от бъдещите майки и се възстановява до 6 месеца след раждането.

Въпреки, че при повечето жени бременността придава завиден блясък на косата, съществуват и изключения. Понякога загубата на коса е в по-големи количества от допустимото и очакваното, като причината за това не е напълно ясна.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *